SDF-SM Sammanfattning Dag 3

Publicerad
HEMSIDA 1200X500 SDF SM 20234

Tredje dagen på SDF-SM och det var dags att avsluta gruppspelet. Västerbotten stod för motståndet där tjejerna tyvärr förlorade med 3-1 och slutade därmed två i gruppen. Killarna vann mot Västerbotten med 4-0 och tog full pott i gruppspelet och slutade på första plats i gruppen.

Tjejerna mötte Stockholm i sin kvartsfinal och var tyvärr aldrig riktigt med i matchen som slutade med förlust 10-1. Killarna mötte Västsvenska i sin kvartsfinal, denna match var jämnare men slutade tyvärr med förlust 1-5.

Västerbotten - Skåne F16
Resultat: Förlust 3-1

Målskyttar:
Amanda Tibemo

Matchens lirare: Tilde Blömer (Västerbotten)

Kommentar om matchen från ledarstaben:
"Eftersom vi spelar en match mer än våra kvartsfinalmotståndare går vi på mycket folk för att spara så mycket energi som möjligt inför kvartsfinalen. Tyvärr startar vi segt och slarvar mycket med boll och Västerbotten vinner tillslut rättvist."

Västerbotten - Skåne P16
Resultat: Vinst 0-4

Målskyttar:
2x Hannes Lantz
2x Liam Ahlin

Matchens lirare: Liam Ahlin

Kommentar om matchen från ledarstaben:
"Vi var två lag som var vidare till kvartsfinal vilket gjorde att matchen blev ganska öppen. Vi öppnade matchen med bra energi och fick tidigt utdelning. Tack vare hårt arbete med att täcka mycket skott och skärpa med boll behöll vi kontroll över matchen och vann med 4-0."

Kvartsfinal Stockholm - Skåne F16
Resultat: Förlust 10-1

Målskyttar:
Linnea Liljedahl

Kommentar om matchen från ledarstaben:
"Kvartsfinalen startar bra och vi skapar en del farligheter framåt. Tyvärr blir spelet med boll avgörande och vi släpper in 5 mål på två minuter i första perioden som gör att rullgardinen dras ner för oss. Vi försöker ändra lite för att störa Stockholm och stor eloge till tjejerna som kämpade in i det sista fast det var en tuff uppförsbacke!"

Kvartsfinal Skåne P16 - Västsvenska
Resultat: Förlust 1-5

Målskyttar:
Livio Blixt

Matchens lirare: Oscar Fränberg (Västsvenska)

Kommentar om matchen från ledarstaben:
"Kvartsfinalen mot Västsvenska slutar med en tråkig förlust för killarna där vi under första perioden både släpper in mål i powerplay men kvitterar även till 1-1 i powerplay. Vi spelar bra och har många lägen i matchen och skapar förutsättningar för att ta ledningen. Men skärpan saknas lite i sista tredjedelen av planen och vi släpper in mål i slutet och måste chansa mer och mer i slutminuterna och det rinner därmed iväg till 1-5."

Imorgon under SDF-SM sista dag spelar både våra tjejer och killar placeringsmatch om 5e plats.

8/1 09:30 Skåne F16 - Värmland

8/1 12:30 Stockholm - Skåne P16

Förutom att se matcherna på innebandy.tv kan ni följa våra Skånelag på Facebook och Instagram och se intervjuer och allmänt vad som händer under SDF-SM.

Facebook
@ skibf

Instagram
@skanesinnebandy
@skanef16
@skanep16

Publicerad av Ellen Tillman

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS