Sammanfattning av SDF-SM

Publicerad
HEMSIDA 1200X500 SDF SM 20235

Sista dagen på SDF-SM och våra två Skånelag spelade placeringsmatcher om 5e plats.

Placeringsmatch Skåne F16 - Värmland
Resultat: Vinst 3-0

Målskyttar:
Emma Ihr
Elina Derwik
Jonna Grankvist

Matchens lirare: Elina Derwik

Kommentar om matchen från ledarstaben:
"Mycket av förberedelserna under gårdagen var att finnas till för våra tjejer som var ledsna och besvikna. Detta sköter tjejerna exemplariskt och det syns när vi möts för morgonpromenad kl. 06:45 att tjejerna är laddade! Redan på uppvärmningen syns det att Skåne har checkat in och är redo att kriga om 5:e platsen. Matchen startar bra och vi spelar bra och rak innebandy där vi framförallt backcheckar fint. Vi har fina kombinationer offensivt och kan tillslut springa iväg till 3-0. Skönt!"

Placeringsmatch Stockholm - Skåne P16
Resultat: Förlust 5-4 i SD

Målskyttar:
2x Hannes Lantz
Olle Grip
Lukas Wahl

Matchens lirare: Hannes Lantz

Kommentar om matchen från ledarstaben:
"Efter ett tungt uttåg i kvarten så var matchbilden öppen och det laget som skulle lyckas vända mentalt skulle mest troligt vinna. Energin var inte samma som tidigare matcher men alla 18 spelare glimrade till och kämpade mot ett skickligt Stockholm som tyvärr vinner i förlängningen. Likt igår hade vi mycket lägen och med ledningen i denna matchen är det tråkigt att vi inte lyckades hålla vår ledning och ta en seger."

SDF-SM är över för denna gång och våra Skånelag har representerat Skåne väl där tjejerna spelar till sig en 5e plats och killarna en 7e plats.

 

Såhär sammanfattar tjejernas ledarstab säsongens SDF-SM:
"Turneringen generellt har varit väldigt bra! Tjejerna har byggt en fin gemenskap vilket är viktigt för att gå långt i turneringar som SDF-SM. Tjejerna har byggt en grupp som verkligen kämpar för varandra. Vi har spelat många tuffa matcher i gruppspelet där sista tyvärr blir en förlust då vi i ledarstaben inte riktigt lyckas motivera tjejerna tillräckligt. Kvartsfinalen börjar väldigt bra men vår dipp i första perioden blir alldeles för kostsam där vi tappar vår identitet i några minuter. Vi känner en enorm revanschlust i går kväll och bestämmer oss för att köra över Värmland i matchen om 5e plats. Matchen mot Värmland är vi starka och vinner välförtjänt. Vi förlorar två matcher och det är mot de två lagen som spelar final. Avslutningsvis har tjejerna skött sig exemplariskt både på och utanför plan och vi är säkra på att flera har en väldigt ljus framtid inom innebandyn."

Såhär sammanfattar killarnas ledarstab säsongens SDF-SM:
"Sen första dagen har vi i ledarstaben upplevt ett brinnande engagemang och fokus från spelarna och vi är verkligen övertygade om att alla killar kommer ha långa och framgångsrika karriärer inom innebandyn. Framförallt har vi haft mycket roligt ihop från första träningsmatchen till hela SDF-SM upplevelsen som både gått i med och motgång. Men framförallt har alla bidragit till laget och gemenskapen har varit nyckeln till att vi nått 7e platsen och faktiskt vunnit över Västerbotten som vann finalen."

Slutligen vill vi tacka alla spelare, ledare och supportrar för ett väl genomfört SDF-SM!

Publicerad av Ellen Tillman

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS