Benny Wendell: "Har redan tusen nya idéer"

Publicerad
Palmstaden 1

Årets förening.
Årets prestation.
Palmstaden IK från Trelleborg har verkligen hittat rätt.
Men hur? Vi tog ett snack med ordförande Benny Wendel för att reda ut det.

Hallå där Benny Wendel, ordförande i Palmstaden IK, hur har sommaren varit?

– Den har varit bra. Precis hemkommen från en campingsemester med familjen. Det var skönt att komma iväg lite. Nu är man igång och jobbar igen, men det fungerar det med.

Palmstaden IK har en fantastisk säsong i ryggen med två utmärkelser: "Årets förening" (Riksidrottsförbundet Sisu Skåne) och "Årets prestation" (Skånes Innebandyförbund). Spontana tankar?

– Roligt, hedrande och otroligt häftigt! Det är såklart väldigt roligt att vi blir uppmärksammade, men det är ingenting vi tänker på när vi gör våra satsningar "att nu ska vi få uppmärksamhet".

Vad ligger till grund i era framgångar?

– Mycket handlar om helheten och gemenskapen, tror jag. Vi jobbar hårt och oftast vill vi vara orädda och våga. Man brukar säga att man ska tänka med hjärnan, men hos oss är det mer med hjärtat. Vi satsar på det vi tycker är roligt och har egentligen inte så mycket att förlora.

I mars tilldelades Palmstaden priset "Årets förening". På bilden poserar Benny Wendel.

Finns det någon specifik del/ar som du tror har gjort att ni har uppmärksammats så mycket?

– Specifikt tänker jag på Palmstaden Goldies. Det har fått ett stort genomslag – större än vad vi räknat med från början. Damerna är något fler än herrarna och det tillkommer hela tiden nya medlemmar. Goldies är därmed nu vår största grupp. Och de kommer inte bara hit för att träna, de engagerar sig också i föreningen. Står i kiosken, gör fika och stöttar de unga är några exempel.

Vad är det som gör att de lockas till engagemang i föreningen?

–  Jag tror att de, liksom vi alla känner i Palmstaden, att det finns en väldigt god stämning här. Vi gör detta tillsammans och bara för att man spelar i F10-laget är man inte "mindre" än exempelvis någon av våra seniorspelare. Alla står inför lika villkor.

Är det något som ni har gemensamt tagit beslut om i föreningen? Eller är det en kultur som dykt upp?

– Det är helt klart en kultur. Någonstans började det i att en ledare var väldigt om sig och kring sig och försökte få med sig alla. I sin tur smittade det av sig och har levt vidare. Det är precis så vi vill att Palmstaden ska vara; en öppen förening dit alla är välkomna, oavsett förkunskaper eller vem man är. Är man medlem hos oss är man inte "bara" innebandyspelare eller föreningsmedlem, utan en del i ett stort sammanhang.

Benny, du och dina likasinnade i föreningen har minst sagt många "järn i elden". Det händer mycket kring er. Hur ska man toppa fjolårets insatser kommande säsong?

– Oj, jag har redan nya 1000 idéer i huvudet. Alltifrån hur vi skulle kunna bli fler medlemmar till hur vi skulle kunna utveckla våra lag genom hela föreningen. En grej som är på gång är att vi ska bredda oss inom kommunen och få fler ute i byarna att få upp ögonen för Palmstaden. Däribland att vi ska förlägga träningar i Skegrie för att plocka upp barn och ungdomar där ute.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se. Foto: Åsa Glifberg/pressbild

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS