Palmstaden är årets förening i Skåne

Publicerad
Correctcolor 7 20240317 Kopia
Främst bland Skånes cirka 2 250 idrottsföreningar. Det är Palmstaden IK från Trelleborg det. Under söndagen mottog föreningen utmärkelsen "Årets skånska förening 2023" från Riksidrottsförbundet/Studieförbundet Idrottsutbildarna Skåne (RF-SISU Skåne).
Palmstaden IK hade dukat upp med fest i Söderslättshallen. När klockan slog 15 skulle Palmstaden och Höllviken ställa upp för tekning inför åtminstone 200 åskådare. Någon sammandrabbning mellan lagen uteblev på grund av walk over. Men det blev pompa och ståt ändå.

Till hela hallens stora förvåning klev RF-SISU:s Peter Rosenquist in på planen och greppade tag i mikrofonen. "Årets skånska förening 2023 går till Palmstaden IK" utlystes samtidigt som barn och vuxna applåderade energiskt. 

– Vi är otroligt stolta över det här priset. Tack till alla ledare och funktionärer som lägger all sin fritid på innebandyn. Det viktigaste för oss är att göra alla barn glada. Det är det vi jobbar för. Gemenskap, kamratskap och tillhörighet.

– Visst är det kul att spela match, men vi vill också erbjuda roliga saker utanför matcherna som gör det än mer roligt.

– Alla är en del av föreningen – från de yngsta till motionärerna – inget lag håller till för sig själva, säger en rörd Benny Wendel, ledare P11-13 och P16/17 samt ordförande i Palmstaden IK.


Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se.

Juryns motivering lyder:

"Palmstadens innebandyklubb är en förebild för hur en idrottsförening kan skapa inkludering, glädje och gemenskap. Genom sin innovativa satsning på Palmstaden Goldies 60+, ett program som erbjuder en mångfald av aktiviteter för seniorer, bryter de effektivt ofrivillig ensamhet och främjar social sammanhållning.

Deras engagemang sträcker sig också till att delta i samhällsevent som Idrottens dag, Hamnens dag och olika lovaktiviteter samt att skapa minnesvärda upplevelser vid A-lagsmatcher som lockar publiken att återvända. Deras imponerande resa från ekonomiska utmaningar till finansiell stabilitet speglar deras beslutsamhet.

Palmstadens innebandyklubb är årets idrottsförening i Skåne 2023 och förtjänar detta erkännande för sitt arbete med att främja en positiv och inkluderande idrottskultur."

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS