Malmö FBC dammar av gamla klubbor: "Vill inspirera"

Publicerad
IMG 3137
Malmö FBC tar sitt hållbarhetsarbete till en ny nivå. Genom en satsning med Fritidsbanken tar man ut de gamla klubborna ur förrådet – och låter de få ett nytt liv på innebandyplanen.
För många av Skånes innebandyföreningar är miljö- och hållbarhetsfrågor "A och O". Så även i Malmö FBC. Som ett led i deras hållbarhetssatsning har de vid två tillfällen skänkt innebandyprylar till Fritdsbanken. Senast bara för ett par veckor sedan då ett 50-60-tal klubbor, klubbfodral och väskor lämnades in.

– Det är bättre att de får ett nytt liv än att de ligger i våra förråd och släpar, säger Malmö FBC:s kommunikatör Jakob Wikenstål.

Föreningen har en förhoppning om att initiativet ska ge eko till flera andra klubbar.

– Förhoppningsvis kan vårt sätt att jobba ge inspiration till andra föreningar. Vi är en öppen förening som mer än gärna delar med oss av hur vi arbetar, lika mycket som vi finner ett stort intresse i att veta hur andra gör, fortsätter Jakob Wikenstål.

Fritidsbanken i Malmö menar att samarbetet med FBC "betyder otroligt mycket".

– Det innebär att vi har kvalitetsutrustning som alla Malmöbor kan ta del av och låna. För oss betyder det också att vi i ännu högre utsträckning kan hjälpa till att bredda möjligheterna, att kostnadsfritt prova på innebandy med rätt utrustning, vare sig man spelar själv med vänner eller om man väljer att delta i en aktivitet hos en förening, berättar Susanne Helgesson Falck, projektledare för Fritidsbanken i Malmö.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se, Foto: Malmö FBC

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS