Lär känna vår nya förening Onslunda IF

Publicerad
Oif1
Onslunda IF. Så heter skånsk innebandys senaste tillskott. Vi tog oss ett samtal med Michael "Micke" Mattsson, innebandyansvarig i föreningen, för att förhöra oss om hur satsningen på Österlen har fallit ut.

Hej Michael! Varför har Onslunda IF valt att satsa på en innebandysektion? Hur länge har ni nu hållit igång?

– Vi diskuterade flitigt från början hur vi skulle lägga upp det. Det startade igång med alla åldrar som spelade tillsammans. Dock insåg vi snabbt att vi var behövde dela upp det i en barngrupp och en från 16 år och uppåt, säger Michael Mattsson och tilläger:

– På grund av tränarbrist föll barngruppen tyvärr bort efter ett tag.

Den första innebandybollen i Odenslundshallen rullade alltså under hösten 2022. För "Mickes" del handlade det om att ansvara för gruppen 16+, vilket han gör än i dag. Och visst rullar bollen än. Varje tisdag och torsdag tränar gruppen och är då som oftast någonstans mellan tolv till 19 stycken på träningarna. Men visst kan de bli fler medlemmar i föreningen igen.

– Jag trycker på så att vi kan få in barngrupper i verksamheten. Får vi det, då har vi hela kedjan från barn, ungdom och vuxenbandyn, berättar han.

Onslunda är knappast nöjda så långt. Som ny medlem i Skånes Innebandyförbund hoppas de att medlemskapet ska falla ut i fler matcher.

– Min och Onslundas vision är att få det ännu bättre o kunna spela med andra innebandylag i Skåne, fortsätter Michael.

Satsningen låter god så långt. Under uppstart kan man också stöta på hinder, vilka hinder har ni mött så här långt?

– Det stora problemet är att vår sarg är "farlig". Sargen har vassa kanter på grund av dess skick. Vi har sökt en del bidrag till ny sarg och har fått ett bidrag av Sparbanken.


Skånes Innebandyförbund passar på att välkomna Onslunda IF och önskar föreningen lycka till!

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se.

Sugen på innebandy? Hitta ditt lag här!
Sök medel till din förening
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS