12 skånska ledare prisas

Publicerad
Skåne Personal 1 (4)

250 idrottsledarstipendier har delats ut i Skåne.
Tolv av dem har nu mottagits av ledare inom innebandyn.
Patricia Jeppsson är en av stipendiaterna som hittade tillbaka till innebandyn – tack vare barnen.

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under sin uppväxt med i en idrottsförening. Ledarna har därmed en stor betydelse, inte bara för enskilda individer, utan också för samhällets utveckling i stort. Ett värde som Sparbanksstiftelserna i Skåne och RF-SISU Skåne vill uppmärksamma. I år har duon valt att rikta fokus mot de unga idrottsledarna och har därmed delat ut 250 stipendier, varav tolv till innebandyledare i distriktet.

För sina goda ledarinsatser har stipendiaten tilldelats 10 000 kronor. En av mottagarna är Patricia Jeppsson som är ledare för Kävlinge IBK:s F13-14.

Patricia Jeppsson tillsammans med sina spelare i Kävlinge IBK F13-14.

Som ung var Patricia aktiv inom både innebandy och gymnastik. Det går att konstatera att innebandyinresset har gått i arv. I dag spelar både hennes son och dotter, vilket fick mamma att återuppta innebandykarriären om än som tränare.

– Efter att sonen började spela, så ville såklart lillasyster också börja när det var dags och då behövdes en ledare. Jag ställe så klart upp. Jag brinner för att barn ska röra på sig, säger Patricia Jepsson.

Patricia anser att det är viktigt vara lyhörd mot sina spelare och att hon som ledare alltid kommer med ett glatt humör till träningarna.

– Att jag som ledare visar att jag vill vara där och ha kul med spelarna tror jag gör väldigt mycket, berättar Patricia Jeppsson.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se

Vill du utvecklas som tränare? Läs mer här.

Årets mottagare av Skånes idrottsledarstipendium:

 • Conny Nilsson – VB97
 • Erik Lövström – Båstads GIF
 • Erik Knutsson och William Mozder Ljiljak – Eslövs IBF
 • Eric Jannerstig – Röke IBK
 • Ricky Andinsson Nöjd – Höganäs IBF
 • Patricia Jeppsson – Kävlinge IBK
 • Max Ohlsson – IBK Landskrona Falcons
 • Jacek Izdebski – IK Stanstad
 • Linus Larsson – Åstorp/Kvidinge IBS
 • Filip Magnusson – FBC Engelholm
 • William Ahlgren – Malmö FBC

Fotnot: Listan presenterar endast innebandyledare.

Fler röster från våra skånska innebandyledare:


Jacek Izdebski, IK Stanstad P13:

Varför valde du att bli idrottsledare?

– Jag känner att jag har fått väldigt mycket genom idrotten. Saker som gjort att jag har vuxit som person och som hjälpt mig i livet. Därför vill jag att fler ska kunna uppleva samma sak så detta är ett sätt att ge tillbaka till idrotten. När man ser glädjen och utveckling hos utövare blir jag själv väldigt glad och det känns bra att man bidragit till det.


Filip Magnusson, FBC Engelholm P10:

Vad är det som gör dig till en bra ledare?

– Mycket i mitt ledarskap har gått tillbaka till när jag själv var ung; Varför spelade jag innebandy? Vad var roligt? Vad var viktigt för mig? Gemenskapen med alla polare.

– Min drivkraft har alltid varit att det ska vara roligt och ha en stark grupp som gillar att umgås och spela innebandy.Kommunikationen med grabbarna samt att göra det lilla extra med diverse aktiviteter utanför innebandyplanen, ser jag som viktigt och direkt resultat till att vi fortfarande är en hyfsat stor trupp.

– Jag försöker även alltid se alla och deras behov vad gäller både innebandyn och utanför innebandyn!

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS