Äntligen sportlov – så gör du lovet ännu roligare

Publicerad
Sportlov (1)
Är kompisarna iväg i fjällen? Har du fastnat framför skärmen? Eller helt enkelt bara är uttråkad? Lugn. Skånes Innebandyförbund ger dig ett par tips som gör ditt sportlov extra roligt.
Äntligen! Vecka 8 är här och sportlovet är därmed igång. Varför heter det egentligen sportlov? Lovet infördes i skolorna år 1940 och kallades då "kokslovet". Meningen var att skolorna under den här tiden värmes upp av antingen kol eller koks. För att barnen inte skulle gå sysslolösa anordnade då Idrotts- och friluftsstyrelsen olika typer av aktiviteter.

Måste man idrotta under sportlovet? Självklart inte, men visst är det en fördel. Det är alltid viktigt att hålla kropp och knopp aktiv – då fungerar vi också bättre. Dessutom innebär idrottande inte enbart motion. Här ges du också chansen att få vara med i ett sammanhang och träffa nya kompisar.

Innebandy är på så vis en bra början på sitt idrottande. Vi kallar oss gärna för Folksporten då vi välkomnar alla. Det spelar ingen roll om vilken bakgrund du har, vem du är eller vilka förkunskaper du har. Klicka gärna på knappen nedan för att hitta just ditt framtida lag!

Önskar man att kombinera sitt idrottande med socialt umgänge ges det möjlighet i Munka-Ljungby. Här har Munka-Ljungby IBK öppnat upp en fritidsgård som håller öppet måndag till onsdag mellan klockan 15 och 20. Innebandyspelare som icke aktiva är alltid välkomna dit. Fika, spela biljard eller häng med ditt umgänge framför en bra film i någon av sofforna. 

Skånes Innebandyförbund önskar alla barn och ungdomar en riktigt fin sportlovsvecka!
Och kom ihåg, Folksporten finns alltid till för dig.

Publicerad av Wilhelm Nilsson

Hitta ditt lag här!
Sugen på att se innebandy på plats? Här är olika matcher under vecka 8:

Fredagen den 23 februari
Willands IBK–IK Stanstad, Nosabyhallen Kristianstad, kl. 19:30

Lördagen den 24 februari
IBK Lund–FBC Partille, Lerbäckshallen, kl. 13:00

Malmhaug IBF–Gantofta IBK, Kulladals sporthall, kl. 14:15

Höllviken IBK–IBK Lund, Halörhallen, kl. 15:00

Söndagen den 25 februari
FC Helsingborg–Nykvarn IBF, Helsingborgs Arena, kl. 14:00

IBK Genarp–Malmö FBC, Genarps idrottshall, kl. 15:00

För fler matcher – se mer på din lokala förenings hemsida.
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS