Vi presenterar - Alexandra Roholt!

Publicerad
Alexandra Bildbyrån

Idag presenterar vi Alexandra Roholt, ansvarig för domartillsättning, parainnebandy och skolsamverkan. Det är Alexandra som ser till att vi andra hänger med och håller oss alerta. Kring det mesta. 

Alexandra Roholt, 26 år gammal och bor i Göteborg. Jag jobbar på kansliet med domartillsättningen och vår paraverksamhet och har tidigare även haft ansvar för vår skolsamverkan. Utöver mitt jobb på Västsvenska innebandyförbundet så spelar jag fotboll i Alingsås IF. 

Jag började spela både fotboll och innebandy i tidig ålder på Orust. När jag kom upp i ålder blev jag tvungen att välja med tanke på träningstiderna och valet föll då på fotboll. Idag spelar jag som sagt fortfarande fotboll och har det som deltidsjobb tillsammans med mitt jobb på Västsvenska.

Jag har ett stort idrottsintresse överlag och gillar all typ av idrott. Att jag just jobbar med innebandy har att göra med att innebandy är en idrott med otroligt mycket potential och jag vill vara en del av att utveckla sporten och få den att bli större. När möjligheten dök upp i samband med att jag tog examen i Idrottsvetenskap så var jag snabb och tog den.

Min roll på Västsvenska Innebandyförbundet upplever jag är att se saker från ett annat perspektiv. Mina kollegor är experter på innebandy och kan allt. De alla har varit med i matchen sedan lång tid tillbaka och jag lär mig av dem varje dag. Samtidigt försöker jag se det från nya infallsvinklar och jag kommer med mer erfarenhet inom fotboll som gör att jag har kunskap därifrån som ibland kan appliceras på innebandy.

I övrigt så är min hjärtefråga parainnebandy, något som jag tidigt upptäckte under mina studier. Tillsammans med våra föreningar har vi skapat Västcupen Innebandy och det är bland det bästa med mitt jobb. Att åka på cuper och kolla glädjen som är i allas ansikten när de spelar och veta att vi jobbar med att göra innebandy tillgängligt för alla. Det är större än allt i min yrkesroll.

Foto: Jesper Zeman, Bildbyrån

Publicerad av Madeleine Bäckström

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS