Succé för Västcupen

Publicerad
Västcupen 6

I lördags arrangerade Västsvenska Innebandyförbundet och FBC Lerum den första upplagan av Västcupen som kommer att spelas denna säsong på flera olika ställen i Västsverige. Under hela dagen spreds en härlig glädje och energi i Lerums Arena!

Det pågår en process i svensk idrott där de olika specialidrottsförbunden förväntas ta över det som Parasportförbundet hanterar för varje sport. Det är en pågående inkluderingsprocess där Västsvenska Innebandyförbundet under året varit på ett antal konferenser för att sätta ramarna på hur man kan utveckla parainnebandyn och skapa tillväxt med flera lag, i fler föreningar på fler orter. Drivande i detta arbete har Thor Guttormsen och Grunden BoIS,  FBC Lerums Magnus T. Carlsson och Emelie Lind varit tillsammans med Västsvenska Innebandyförbundets Ulf Widell och Alexandra Roholt.

Tillsammans har Västsvenska Innebandyförbundet, Hallands Innebandyförbund, Pixbo IBK/IBF och FBC Lerum nu satt preliminära datum och spelplatser för hela säsongen för parainnebandycuper under samlingsnamnet Västcupen.

Först ut att arrangera turneringen var som sagt FBC Lerum, tillsammans med deras Team Unik. Anmälda lag delades in i olika nivåer och spelade på en fullstor plan på 40×20 meter och en något mindre plan för att kunna använda halva läktaren i Lerums Arena.
 
Deltagande lag var Grunden BoIS, Änglarna Vänersborg, FUB Borås, Falköping, Oddevold och självklart även FBC Lerum Team Unik. Västsvenska Innebandyförbundets Ulf Widell och Mikael Björk passade även på att gratulera Grunden Bois, som fyllt 20 år, med blommor och en minnesgåva.


Publicerad av Madeleine Bäckström

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS