Damdomarprojekt 23/24

Publicerad
Glad Tjejdomare
Är du kvinna/tjej, över 18 år och intresserad av att bli domare? Se hit!

Inför säsongen 2023-2024 erbjuder nu Västergötlands Innebandyförbund er som är minst 18 år och är/har varit spelare eller ledare att ingå i ett utvecklingsprojekt där ni helt gratis får utbilda er till distriktsdomare.

I projektet ingår en heldags utbildning med förtäring, komplett domarutrustning (tröja, shorts, strumpor, pipa och rött kort) och stöttning av våra utbildade domarcoacher under säsongen samt tillgång till en fadder.

Den fysiska utbildningen kommer vara 14 oktober kl. 8 – 17.30 på Vara folkhögskola. Under dagen kommer ni prata regler, ledarskap, kommunikation, rörelse och placering med mera.

Efter utbildningen är ni klara att börja gå ut och döma seriematcher. Där kommer ni få stöttning av er fadder och våra utbildade domarcoacher som kommer vara med er på era två första matcher och minst två ytterligare matcher under säsongens gång.

Syfte
Syftet med projektet är dels att få in fler tjejer/kvinnor att bli domare, dels att få fler att fortsätta inom sporten längre. Att ha erfarenhet som spelare eller ledare när man börjar döma är något vi vet ger en stor fördel ute på planen.

Kostnad
Projektet finansieras av idrottsmedel. Därför måste deltagare anmäla sig via en förening. Föreningen faktureras kostnaden för projektet men kan sen söka tillbaka hela summan via idrottsmedel. Om du inte har en förening så kan vi hjälpa er komma i kontakt med en förening.

Antal deltagare
Vi har plats för 10 deltagare i projektet och max 2 deltagare/förening. Om fler än 10 anmäler sig till projektet kommer förbundets Domarkommitté att välja ut vilka som får en plats i projektet. För att projektet skall kunna genomföras krävs att minst 3 deltagare anmält sig till projektet.

Krav
För att få deltaga i projektet behöver du vara minst 18 år gammal och ha varit eller vara aktiv som antingen spelare eller ledare.

Anmäl dig här!

Har du några frågor så hör av dig till markus.andersson@innebandy.se

Sista dag att ansöka till projektet är 30 september 2023.

Publicerad av Markus Andersson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS