Svenskinnebandysapp
Intäktsmöjligheter för laget och föreningen
Livestreaming
Matchens Fair Play Lirare
Kommunicera med lag och följare
Så kommer ni igång med ert lag

Svensk Innebandys app ger alla matcher möjlighet att få en härlig bevakning med bilder, video, livestreaming, highlights, kommentarer och hejarop. 

Med appen följer du spänningen och glädjen i dina favoritlags matcher oavsett vilken åldersklass och nivå lagen spelar i.

Appen bidrar även med intäkter till lag och föreningar som kan tjäna pengar genom att livesända sina matcher, och genom digitala lag- och föreningssponsorer.

Följ dina lag och få livescore, streaming, bilder, video, resultat och tabeller. Rapportera från era matcher och dela spänningen och glädjen!

 

Här finns livescore, spelprogram, resultat och tabeller för all svensk innebandy, och alla som är på plats på matchen kan bidra till rapporteringen genom foto, film, livesändning, hejarop och kommentarer.

För åldersklasser med resultat och tabellräkning finns en snabb och enkel funktion för rapportering av mål och matchhändelser (om matchen inte live-rapporteras via iBIS).

Appen har avancerade funktioner för styrning av personlig integritet, och kan användas tryggt och säkert med beaktande av dataskydd, integritet och innebandyns värderingar.

Ladda ner från App Store
Ladda ner från Google Play

Så fungerar appen - se videon

Frågor och svar om InnebandyAppen

Kan man "Följa en serie/tävling"?

Ja, du kan följa en serie/tävling utan att följa enskilda lag. Se och sök de tävlingar du vill följa via  "Följer" som finns i bottenmenyn på appen. Klicka sedan på Följ-knappen som finns på varje Tävlings-sida i den gula toppbaren.

Därefter hittar du alla dina matcher under Matchkalendern längst upp till höger i appen.

 

Kan man dölja användarkommentarerna?

Ja, du väljer själv om du vill se kommentarerna som användare lägger upp på matchen.

Inställningen gör du på matchvyn och inställningen ligger kvar på alla matcher som du följer och tills du själv väljer att visa användarkommentarerna igen. Video, bilder och matchreferat går inte att dölja, de visas alltid.

     

 

Kan man se poängligan och målvaktsligan i appen?

Ja, du kan se poängliga och målvaktsligan om förbundet valt att visa dessa. Du hittar valen under fliken Statistik som finns på varje Tävling-sida.

Du vet väl att du också hittar utförlig statistik på www.innebandy.se

Bl.a. en sammanställning av målfarligaste par och under våren även maratontabeller.

Vad händer om någon skriver något olämpligt eller laddar upp en olämplig bild?

Alla användare behöver skapa ett konto och verifiera sin identitet via sitt mobilnummer. Det gör att man inte kan vara anonym, och när man inte kan vara det försvinner det mesta av olämpliga kommentarer eller bilder.

Skulle man upptäcka något olämpligt rapporterar man det via en anmälningsfunktion, och när två personer anmäler samma innehåll tas det bort automatiskt.

Användare som uppträder olämpligt kan stängas av i enlighet med regelverken i de allmänna villkoren för tjänsten.

 

Vad gör man om någon har en skyddad identitet?

Spelare och ledare med skyddade identiteter hanteras på samma sätt som de idag gör i iBIS-systemet (=de visas inte).

Har man någon med skyddad identitet i sitt lag kan man också via lagets inställningar i appen ange att laget inte tillåter bild eller video från sina matcher, vilket innebär att appens foto- och filmfunktioner stängs av i matcher som laget deltar i.

     

Kan vi lägga upp egna matcher, till exempel träningsmatcher och cuper?

Ja, administratörer för laget kan gå in på fliken Matcher på lagets sida i appen och lägga upp matcher som inte finns i iBIS.

Observera att ni vid matcher, som inte arrangeras av Svenska Innebandyförbundet eller distriktsförbunden, själva ansvarar för att se till att ni har rätt att fota, filma och liverapportera.

Stäm även av med era motståndare att de tycker att det är okej med rapporteringen.

Kan man lägga upp nya spelare och ledare via appen?

Nej, spelare och ledare i ert lag administrerar ni via iBIS, och ändringar syns automatiskt i appen. På appens admin-webb finns en funktion för att enkelt bjuda in lagmedlemmar (spelare, ledare och målsmän till unga spelare) med hjälp av importfunktioner från laget.se, Sportadmin, Svenska Lag och MyClub. 

Vem kan liverapportera från matcherna?

Liverapporteringen av mål- och matchhändelser görs i första hand via iBIS. Om matchen inte rapporteras live i iBIS kan lagens utsedda rapportörer använda mål och händelserapporteringen i appen.

Alla ledare kan rapportera, eller enkelt tilldela behörighet till till exempel en skadad spelare eller engagerad förälder under fliken Rapportörer på lagets sida i appen. I serier med resultat och tabellräkning vill vi gärna att hemmalaget ansvarar för att någon sköter rapporteringen.

Alla på matchen kan fota, filma och kommentera via appen, och alla där hemma kan följa och heja på. Tillsammans skapar vi en härlig bevakning av matcherna, och allt innehåll, statistik mm samlas på sidorna för varje match, serie, lag, klubb och distrikt.

Hur skapar man lagets line up? 

Matchtruppen läggs in via iBIS och den dyker då automatiskt upp i appen. Utifrån matchtruppen kan lagets ledare eller utsedda rapportörer skapa en snygg line up med de olika femmorna (eller treorna). 

 

Hur livesänder man sina matcher? 

Lagets ledare och lagets utsedda rapportörer kan livesända matcher via appen, eller via extern kamerautrustning.

Läs mer om hur du sänder och se livesända matcher.

Det finns begränsningar avseende sändningar från förbundsserier/-tävlingar via appen.

 

Hur fungerar det med hänsyn till GDPR?

Appen och plattformen följer GDPR och Riksidrottsförbundets uppförandekod för personuppgifter. De innehåller också nya innovativa funktioner för att ge spelare, ledare och föräldrar till unga spelare kontroll över vilken information som publiceras utöver den basinformation som krävs för tävlingens genomförande.

Målsmän till spelare under 18 år får en inbjudan att skapa sitt eget konto och ställa in integritetsinställningar för sitt barn. De kan på så sätt till exempel styra om en profilbild ska visas publikt eller inte.

Och vill man undvika att ens barn förekommer i bilder kan man ladda upp en dold profilbild som används för att med hjälp av ansiktsigenkänningsteknik sudda bort ansiktet från uppladdade bilder där ansiktet kan identifieras.

De unika integritetsfunktionerna möjliggör en helt annan kontroll och styrning av integritet jämfört med användning av sociala medier.

 

Om vi som lag/träningsgrupp har anmält flera lag i olika serier och då fått flera lag i iBIS, kan vi koppla ihop dem till ett enda lag appen?

Ja, det går bra.

Logga in på appens admin-webb och gå in på ert lag via Mina roller i huvudmenyn.

Tryck på Admin-knappen uppe till höger för att komma till lagets admin-sida.

Under fliken Koppla lag kan ni koppla in era andra iBIS-lag till ert lag i appen. Du behöver vara admin i båda lagen för att kunna koppla ihop dem.

 

Vad händer om matchen mål- och händelserapporteras både i iBIS och via appen?

Om iBIS-rapporteringen redan startat går det inte att rapportera mål och matchhändelser via appen. Om man redan startat i appen och matchen börjar rapporteras i iBIS får man ett meddelande om det och app-rapporteringen tas bort. 

 

Vad händer om någon rapporterar fel resultat i appen, blir det fel i tabellen då?

Nej, de officiella resultaten som uppdaterar tabeller läggs som tidigare in i iBIS och godkänns, för att sedan föras över till appen. Så även om någon missat i liverapporteringen kommer det officiella resultatet att komma in senare.

 

Hur gör jag för att hitta andra lag som jag vill följa?
  1. Tryck på Upptäck i appens huvudmeny längst ner
  2. Skriv namnet på klubben i sökfältet högst upp på Upptäck-sidan
  3. Sök efter lagets, seriens eller tränarens namn för att hitta det lag du vill följa i listningen av klubbens lag.
Hur gör jag för att ställa in olika push-notiser för olika lag?

Gå in på lagets sida i appen och tryck på Notissymbolen (en klocka). Där kan du ställa in att få notiser vid matchstart, mål-för-mål, vid slutsignal osv.

 

Hur kan vi som förening hjälpa våra lag att komma igång med appen?
  1. Se till att lagens ledare i iBIS har uppdaterade mobilnummer och mejladresser
  2. Lägg upp information om Svensk Innebandy-appen på er hemsida
  3. Skicka ut information om den nya appen via mejl till alla lag och spelare, ledare och föräldrar
  4. Hjälp lagens ledare att bjuda in lagmedlemmar via importfunktionerna från laget.se, Sportadmin, Svenska Lag, MyClub eller en Excel-mall. Dessa funktioner finns på appens admin-webb.

 

Vad gör vi om vår förening saknar eller har fel logotyp i appen?

Uppdatera er logotyp i iBIS.

 

Du som istället vill ha spelprogram, resultat och statistik kan göra så här:

Bokmärk resultat och statistik-hemsidan (exempelvis dina favoritserier https://innebandy.se/statistik eller dagens matcher https://innebandy.se/statistik/forbund/1/livematches) i mobilen. Då hamnar bokmärket direkt på din hem/startskärm och ger en direktlänk in till dina matcher på ett liknande sätt som den gamla appen.

Här hittar du en instruktion för hur du gör det:
https://www.youtube.com/watch?v=GVqLRQiMi8c&feature=youtu.be

 

Vem äger och är ansvarig för appen?

Svenska Innebandyförbundet är ansvarig och registerhållare av alla data. Vi licensierar appen av Sportswik som ansvarar för drift, underhåll och gör utvecklingen tillsammans med oss och deras övriga kunder.

 

Vart vänder jag mig vid frågor?

Vid frågor om matcher, tabeller, serier eller övriga tävlings- eller iBIS-relaterade frågor kontaktar du ditt distriktsförbund eller kundtjänst. 

Vid tekniska frågor mejlar du appsupport@innebandy.se

 

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS