Slutspel i senior-DM

Publicerad
Storvretaibk

Gruppspelet i senior-DM är färdigspelat och nu väntar slutspel för de lag som gått vidare.

På damsidan vanns grupp 1 av Hagunda IF och grupp 2 av Frötuna IBF. Dessa båda lag tillsammans med de seedade allsvenska lagen Storvreta IBK och Alunda IBF går direkt till varsin kvartsfinal.

Övriga åtta lag som tog sig vidare till slutspel kommer att få spela åttondelsfinaler.

Åttondelarna spelas enligt följande:
Rosersberg Arlanda IBK U (D3) - Vaksala SK IBK (D1)

Finalen spelas onsdag 12 februari i IFU Arena Gibon

På herrsidan har vi tre seedade lag som lottats in i varsin kvartsfinal. Direkt till kvartsfinal går också SK Vide som vann grupp 1 och IK Sirius FBC som vann grupp 2. De övriga 12 lagen som gick vidare kommer att få spela 16-delsfinal och åttondelsfinal för att utse de sista tre kvartsfinallagen.

16-delsfinalerna ser ut på detta vis:
Örsundsbro IF (H4) - Alunda IBF (H2)
Tierp IBK (H5) - IS Saga (H3)
IS Saga U (H4) - Enköpings IBK (H3)
IBF Roslagsalliansen (H5) - Almunge IK (H4)
Fyris Nabla IBK (H4) - Midas IBK (H2)
Frötuna IBF (H5) - Uppsala Life IF (H3)

16-delsfinalerna spelas under perioden 11 oktober till 3 november
Åttondelarna spelas under perioden 4 november till 24 november
Kvartsfinalerna spela under perioden 25 november till 21 december

Det datum som ligger inlagt på slutspelsmatcherna är en tänkt deadline för matchen. Det går givetvis bra att byta till ett tidigare datum.

Slutspelet spelas 3x20 minuter med effektiv tid med fem minuters paus. Om det är oavgjort vid full tid väntar tio minuters effektiv sudden följt av fem straffar per lag.

Bonusstraffar:
I herr- och dam-DM har det lägsta rankade laget en bonusstraff per division undantaget finalen. Denna eller dessa bonusstraffar kan lagkapten/ledare begära när som helst under matchen när spelet är avblåst. (Oavsett vilket lag som har frislag/inslag.) Eller säga till domarna att de vill ha straff vid nästa avblåsning. Domarna har inget val utan godkänner alltid att laget får ta sin straff direkt om spelet är avblåst och visar sedan strafftecken. Straffarna kan givetvis tas en i taget. Tiden stannas och efter straffen fortsätter spelet med tekning på mitten om det blir mål eller tekning i hörnet om det inte blir mål. Straffar som inte är tagna efter 60 minuter förfaller. Man kan alltså inte spara straffar till efter slutsignalen.

* Om det lägst rankade laget begär bonusstraff när det högst rankade laget har straff faller inte det högst rankade lagets straff utan båda lagen får slå sina straffar.
* Om det lägst rankade laget tar en bonusstraff när de spelar 5 mot 4 fortsätter spelet i spel 5 mot 4 oavsett om det blir mål eller inte på straffen.