Öppettider i jul och vårt senaste nyhetsbrev

Publicerad
God jul & Gott nytt år - julkulor

Upplands Innebandyförbund önskar en riktigt god jul till alla våra besökare. Vi har stängt fredag 23/12 och annandag jul 26/12 och öppnar åter som vanligt igen på tisdag 27/12. Vi lägger också in vårt senaste nyhetsbrev där ni bland annat kan läsa om Ekeby IBK:s framgångar under 90-talet. Om ni vill börja prenumerera på vårt nyhetsbrev så kommer det ut ca en gång i månaden och ni mailar er mailadress till uppland@innebandy.se

 

Nyhetsbrev December 2022
De senaste nyheterna från uppländsk innebandy

 
 
 
 
 

Stort tack för ert engagemang!

Vi bjuder på ett längre Nyhetsbrev i december och vi börjar med att vi vill rikta ett stort tack till er föreningar,ledare, spelare  domare och funktionärer som har bidragit med ett stort engagemang under den första halvan av denna säsong.

Vi går nu mot lite julledigt i våra uppländska serie. Vissa kommer kanske passa på att dricka mängder av julmust och ta till vara på ledigheten. Andra kommer passa på att delta i någon cup med lite julmust i sin vattenflaska. Det vi vill passa på att göra är att tacka er alla för ert engagemang under första halvan av denna säsong. Vi vill även tacka er för det förtroende och tålamod ni hade under tiden iBIS låg nere mellan 2-10 december.

Vi från Upplands Innebandyförbund vill önska er alla en riktig god jul och gott nytt år. Vi ser fram emot den andra halvan av säsongen. 

 

 
 
 
 
 
 

Rekordmånga flickor spelar innebandy

Vi har precis fått in glädjande siffror som visar att antalet flickor upp till 9 år som spelar innebandy i Uppland fortsätter att öka.

Förra säsongens fina lyft på 21 % från 468 till 566 följs nu upp med ytterligare 11 % från 566 till 630! Det finns dessutom alltid plats för fler. Om ni har ett lag som vill hoppa in i Knatteligan under våren hör av er till förbundet så löser vi det.

 
 
 

Sagan om Ekeby IBK:s herrlag

I slutet av 80-talet startade ett gäng elever på Ekebygymnasiet i Uppsala det som skulle bli Upplands svar på Åshöjdens BK. Ekeby IBK spelade sin första match 1989-10-01 och för motståndet svarade Valsätrakamraternas FF. Ekeby äntrade planen med gott självförtroende men redan efter 40 sekunder fick Ekebys målvakt Noél Johansson vittja kassen. Historisk första målskytt för Ekeby IBK blev Mikael Sundberg när han kvitterade till 1-1 i matchens åttonde minut. Ekeby låg senare under med 6-3 i slutperioden men gjorde en stark upphämtning och lyckades kvittera till 6-6 i slutet av matchen. Med 30 sekunder kvar att spela drar sedan Peter Andreasson på sig en förödande 2+5 minuters utvisning vilket på den tiden innebar att laget fick sätta två personer på utvisningsbänken. Trots detta lyckades Ekebys Claes Wennergren avgöra efter 14.57, alltså med endast tre sekunder kvar att spela. Noterbart kring matchen är att Anders Murman var neutral protokollförare tillsatt av förbundet och att matchen dömdes av legendaren Leif Ericsson och förbundets ordförande Sten Strömberg.

Ekeby IBK:s bäste målskytt premiärsäsongen blev Peter Andreasson med sina 25 fullträffar. Övriga målskyttar av rang var Claes Wennergren 15, Mikael Sundberg 14, Stefan Sääf 14, Conny Pettersson 14 och Parre Singh 9. Noterbart är också att nuvarande damlandslagets assisterande förbundskapten Magnus Wikman gjorde två mål för Ekeby IBK.

Ekeby IBK vann div 4 och fortsatte sedan av bara farten med att vinna både div 3 90/91 och div 2 91/92. Under den här perioden förstärktes laget med spelare som Johannes Gustafsson, Peter Roth, Mikael Åkelid, Lars Johnsson, Johan Karén, Håkan Ferngren, Martin Johansson och Patrik Andreasson. 

Detta innebar att laget på rekordtid vara klara för dåtidens Superliga i form av SM-serien division 1. Ekeby hade under sina tre tidigare säsonger bara förlorat fyra matcher. Man förstärkte nu laget med bl.a. Johan Davidsson, Roberth Granath och Emil Söderhjelm. Efter 4-4 mot Hagsätra i inledningen var det dags för hemmapremiär i Gamlishallen mot Balrog. En match som lockade 345 åskådare och slutade med 6-5-seger för Balrog. Ekeby med en snittålder under 20 år slutade så småningom på sista plats och fick lämna serien tillsammans med Haninge.

I mitten av 90-talet gjorde Ekeby ett namnbyte till Uppsala City IBK. Ytterligare några år senare flyttades hela truppen in i Storvreta IBK och bildade där stommen i det lag som några år senare tog klivet upp till Elitserien och som idag spelar i Superligan.

 
 
 
 
 
 

Historiskt femårsavtal rörande Innebandyfesten 

Sedan säsongen 21/22 är Innebandyfesten uppdelad i två evenemang, USM-festen och JAS-festen. I våras hölls JAS-festen i Uppsala och IFU Arena och blev ett välbesökt evenemang där cirka 5000 biljetter såldes.

Nu har Svenska Innebandyförbundet tillsammans med IFU Arena, Upplands Innebandyförbund och Destination Uppsala kommit fram till ett femårsavtal gällande Innebandyfesten.

Med start 2024 kommer ett av Innebandyfestens evenemang hållas i IFU Arena fram till 2028. Först ut är JAS-festen som året därefter följs av USM-festen, därefter fortsätter principen med varannan fest vartannat år.

– Vi ser otroligt mycket fram emot att kunna välkomna deltagare, publik, funktionärer med flera till Innebandyfesten under de kommande åren. IFU Arena är en av landets finaste spelplatser och passar perfekt till den här typen av arrangemang. Tillsammans med Svensk Innebandy, Destination Uppsala och IFU Arena så ska vi göra det här till det bästa evenemanget det kan bli, säger Dan Back, ordförande Upplands Innebandyförbund.

 

 
 
 
 
 
 

Svensk innebandy får ny seriestruktur

Nu är det klart att Svensk Innebandy får en ny seriestruktur för sina förbundsserier. Detta efter att förbundsstyrelsens förslag röstades igenom på tävlingskongressen under söndagen.

Den nya seriestrukturen börjar gälla till säsongen 24/25 där säsongen 23/24 är kvalificerande. Förslaget röstades igenom med bred majoritet på tävlingskongressen som hölls i Stockholm under söndagen. 

För att läsa mer trycker du på knappen nedanför.

 
Tryck här
 
 
 
 
 
 
 

Domarträffar i G.U.D

Det kommer att anordnas sammanlagt nio domarträffar i vårt G.U.D distrikt, fysiskt och digitalt. Tre fysiska träffar och två digitala träffar har slutförts.

Under hösten har det anordnats fysiska domarträffar för ungdomsdomare i alla våra tre distrikt.  De har då fått träffa mer erfarna domare som hållit i en föreläsning och sedan så har de haft öppna diskussioner om vad ungdomsdomarna har upplevt och vad de har tänkt på. Det kommer att hållas en till träff för våra ungdomsdomare nästa år, i vardera distrikt, i Uppland är det fredag 20/1.

Tre digitala domarträffar i december där den sista är på måndag 19/12 som är mittsäsongsträff för alla domare, ung som gammal, i vår G.U.D distrikt. Vi har anordnat en paradomareträff där Elin Walfridsson från Parasport Gävleborg hade en föreläsning och Tjejdomareträff där Madelene Westerberg, SSL-domare, hade föreläsning. Sist ut kommer Glenn Nyberg (årets fotbollsdomare två år i rad 2020 och 2021) hålla en digitalföreläsning för våra domare.    

 
 
 
 
 
 

SDF-SM i Nyköping/Oxelösund

SDF-SM för spelare födda 2006 spelas den 5-8 januari i Nyköping/Oxelösund.

Vi vill önska våra distriktslag ett stort lycka till när ni åker iväg och spelar SDF-SM i Nyköping/Oxelösund. Som för många andra av våra distriktslag genom åren så hoppas vi att ni kommer få en upplevelse utöver det vanliga när ni deltar i SDF-SM.

Trupperna till våra distriktslag kan du se genom att trycka på knappen nedanför.

 

 
Tryck här
 
 
 
 
 
 
 

Fler Spelarutvecklingsträffar

Den här säsongen har vi utökat våra spelarutvecklingsdagar. Två tillfällen anordnades på höstlovet där det var 60 deltagare per dag. 

NU har vi öppnat upp två nya tillfällen i februari som man kan anmäla sig till. Dagarna är lördag 25/2 och söndag 26/2, båda på IFU Arena. 

 

 
Läs mer här
 
 
 

Ett stort tack till alla våra partners 


Frågor besvaras av uppland@innebandy.se

Besök www.innebandy.se/Uppland för att följa vad som händer inom uppländsk Innebandy.

 
 

Publicerad av Simon Andren

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS