Kval till H5

Publicerad
C66B1091 Kopiera
Denna säsong har vi på lagens initiativ provat ett nytt upplägg för våra två H6-serier. Generellt verkar lagen ha gillat de tre slutspelsserierna som spelats under februari och mars och vi är nu framme vid de sista kvalmatcherna.

I Supersexan vann Hagunda IF U kvalserien före Almunge IK och Ärentuna SK. Alla dessa tre lag är klara för herrfemman kommande säsong.

Tierp IBK och Rasbo IK Legends slutade på plats 4 och 5 och får kvala för att få plats i herrfemman. Tierp IBK möter lag 2 från Mellansexan och Rasbo IK Legends möter vinnarna i Mellansexan. Tobo/Örbyhus FF U är vinnare i Mellansexan men andraplatsen är fortfarande oklar. IBF Grillby vann den avgörande matchen mot Storvreta IBK Legends men Storvreta har lämnat in en protest som måste hanteras innan vi kan köra igång kvalet. Beslut kommer under nästa vecka.

Matcherna spelas i enkelmöten enligt följande. Hemmalaget meddelar uppland@innebandy.se när matchen ska spelas. Se datumintervall nedan.

Tierp IBK - IBF Grillby/Storvreta IBK Legends

Tobo/Örbyhus FF - Rasbo IK Legends

https://stats.innebandy.se/sasong/40/serie/34919/spelprogram

Matcherna måste avgöras. Är det oavgjort efter 60 minuter väntar 10 minuters sudden följt av fem straffar per lag. Matcherna spelas med rullande tid utom de sista fem minuterna i den sista perioden samt sudden som spelas effektivt.

Spelperioden är någon gång mellan lördag 15 april till tisdag 18 april. Hemmalaget styr när matchen ska spelas. På helgen är godkänd matchstart mellan kl 10:00-18:00 och på vardagar gäller matchstart kl 18:00-21:00. Om hemmalaget vill lägga match utanför dessa intervall måste de ha bortalagets godkännande.

De två förlorande lagen i dessa två matcher möts i ett sista kval om den sista platsen i Herrfemman. Detta kval spelas under perioden torsdag 20 april till söndag 23 april.

Särskilda regler för U-lag/Legendslag i slutspelsserierna och kvalspel.
För U-lag som deltar i kvalspel efter seriespelet gäller fortfarande maximalt tre utespelare och två målvakter från senast påbörjade A-lagsmatch. Denna A-lagsmatch kan vara den sista matchen i A-lagets seriespel eller senaste kvalmatch för A-laget. För spelare som spelat minst en seriematch i en förenings A-lag under säsongen gäller att de måste ha spelat minst fem (5) matcher för U-laget i seriespel under säsongen för att få vara med i U-lagets slutspels- eller kvalmatcher. De spelare som inte representerat A-laget alls i seriespel eller kvalspel under säsongen är fria att använda i U-lagets kvalspel.

Samma sak gäller för Legendslag. För att delta i kvalspel måste man spelat minst fem seriematcher för Legendslaget eller inte deltagit i någon A-lagsmatch eller U-lagsmatch. Ett Legendslag (tredjelag) får använda max 3+2 spelare som finns med på senaste protokoll från A-lag eller U-lag. Ett Legendslag som tar med en utespelare och en målvakt från A-laget kan alltså max ta med två utespelare och en målvakt från U-laget. Om målvakt från senast påbörjade A-lags match ska spela ute i nästa U-lagsmatch räknas denne som en av de tre (3) tillåtna utespelarna.

Publicerad av Simon Andren

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS