Klart för slutspel i herrsexan

Publicerad
C66B1091 Kopiera
Fjolårets slutspel i herrsexan gav mersmak och beslutet att fortsätta med den spelformen var given. Nu har grundserierna precis avslutats och slutspelsserierna tar vid. Innan vi längre ner presenterar de nya serierna tar vi en snabb titt på hur det gick i gruppspelet:

I H6 grupp 1 vann Vaksala SK serien med fina 39 poäng av 42 möjliga. Med till den högsta slutspelsserien "Supersexan" följer Almunge IK U och Tobo/Örbyhus FF U. Poängligan vanns av Almunges IK:s Erik Conny Gustavsson och Hagundas IBF:s Jimmy Berglind. Båda gjorde 37 poäng. Noterbart är att Berglind även den förra säsongen delade poängligavinsten i grundserien av herrsexan! På fem i topplistan hittar vi också Johannes Klint (35 p) från TÖFF, Linus Park (35 p) från Hagunda IBF och Ruben Norberg Silversvala (29 p) från TÖFF.

I H6 grupp 2 vann Hagunda IF Legends serien, sju poäng före IS Saga Legends och åtta poäng före Nyby IBK. Poängligan vanns av Dennis Pettersson från Västerlöfsta med sina 45 poäng. Nybyduon Johan Råmblin (44 p) och Jonas Uddhammar (41 p) var främsta utmanare i toppen. Med på topp 5 hittar vi också Edvin Lundestig från Stenhagens KK och Amin Adan Ahmed från Björklinge BK.

I slutspelsserierna hade vi till stor del redan bokade matchtider. Allt föll dock inte på plats så en del föreningar behöver göra lite justeringar. Om ni har en hemmamatch i spelschemat nedan som saknar matchtid så behöver ni boka en tid. Antingen den helgen som matchen ligger eller på en vardagskväll. De föreningar som haft en bokad matchtid som inte gick att använda har fått ett mail idag och ni kan avboka den halltiden.

Supersexan (Klicka för att komma till tabell och spelschema):
Lag 1-3 i båda grupperna bildar en slutspelsserie som slåss om två direktplatser till div 5.

Lag 1 och 2 i Supersexan går direkt upp till H5

Lag 3 och 4 går till kvalfinal i april där de får möta varsitt annat lag om en plats i H5.

Lag 5 och 6 går till kvalsemi mot varsitt lag från Mellansexan. Vinnarna i dessa semifinaler möter lag 3 och 4 från Supersexan i kvalfinal.

I Supersexan har de bästa lagen från grundserien fördel i form av tre hemmamatcher jämfört med de övriga lagens två.

Alla kvalmatcher spelas i enkelmöten där lagen från Supersexan spelar på hemmaplan. Om två lag från Supersexan möts i en kvalfinal spelar det lag som kom högst i tabellen hemma.

Mellansexan:
Lag 4-6 i båda grupperna bildar också en slutspelsserie där de två bästa lagen får kvala i april om plats i H5.

Lag 1 och 2 spelar kvalsemi mot lag 5 och 6 från Supersexan. Lag 1 möter Supersexan lag 6. Lag 2 möter Supersexan lag 5. Vinnarna i dessa enkelmöten spelar kvalfinal mot lag 3 och 4 från Supersexan. Vinnarna av lag 1 från Mellansexan och lag 6 från Supersexan möter lag 3 från Supersexan i en direkt avgörande match. Vinnarna av lag 2 från Mellansexan och lag 5 från Supersexan möter lag 4 från Supersexan.

Best of the rest-sexan:
Övriga sex lag bildar slutligen den tredje slutspelsserien. Här slåss lagen inte om några uppflyttningsplatser utan endast om äran.

Notering:

De U-lag och Legendslag som deltar i ovanstående kval kan endast gå upp till H5 om det inte redan finns ett lag från H5 från samma förening. Slutspelsserierna kommer att spelas klart exakt som de ser ut idag men när de är färdigspelade görs en avstämning. Om det då är något lag som inte får gå upp från H6 kommer alla andra lag att flyttas upp en placering. 

Exempel: Almunge IK leder H5. Om de går upp till H4 kan Almunge IK U gå upp till H5. Om Almunge IK U vinner Supersexan men inte får gå upp blir det lag 2 och 3 från Supersexan som går upp. Lag 4 och 5 går till kvalfinal och lag 6 och lag 1 från Mellansexan blir hemmalag i varsin kvalsemi mot lag 2 och 3 i Mellansexan.

Publicerad av Simon Andren

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS