IFU Sommarläger

Publicerad
IFU Sommarläger

Denna vecka genomförs den första veckan av IFU Sommarläger som är ett helt kostnadsfritt läger där barn och ungdomar får prova på olika idrotter.

Dagarna startar med samling och gemensam frukost på IFU Arena kl 08.30 och avslutas ca kl 13.15 efter att barnen ätit lunch tillsammans, även den på IFU Arena.

Idrotter som barnen kommer att få prova på är bland annat friidrott, innebandy och racketsporter men vi kommer även ha inslag som till exempel spökboll och besök på Turbo Sportzone. Lägret anordnas i samarbete med Uppsala kommun, Uppsala IF Friidrott, Upplands Innebandyförbund och IFU Arena.

  • IFU Sommarläger är för barn som är födda 2008-2013.
  • Lägret hålls måndag - fredag under vecka 24, 26, 31 och 32.

Joel Carlstedt på Upplands innebandyförbund är projektledare för lägret: de drygt 60 barn som är med den här veckan har fått testa på flera olika idrotter. Imorgon ska vi till UTK och köra olika racketsporter sen på fredag blir det ett besök på turbo. Det är kul att vi erbjuder barnen chansen att testa på lite nya aktiviteter, de flesta har inte kört de idrotter vi kör här på lägret utan mest kört fotboll tidigare. Majoriteten av deltagarna kommer från IFUs närområde och framförallt de som bor i Gränby som är en stadsdel där få är aktiva i föreningsverksamhet hoppas vi kunna inspirera att börja med någon av idrotterna de har fått testa på denna vecka.        

Vi har redan nu löst så att samtliga av deltagarna på IFU sommarläger har möjlighet att besöka EFT som spelas i IFU arena i höst.  

läs mer om EFT här

Publicerad av Administrator

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS