DM-lottning och spelschema

Publicerad
DM-lottning och spelschema

Idag lottades DM och det är nu dags för alla lag att boka matchtider för sina matcher. Alla matcher i alla klasser spelas 3x20 minuter effektiv tid så minst två timmars matchtid är nödvändigt. Matcherna i gruppspelet klan sluta oavgjort så ingen förlängning.

damsidan har vi tio anmälda lag. Titelförsvararna Storvreta IBK tillsammans med Hagunda IF är seedade och går in i varsin kvartsfinal. Övriga åtta lag är uppdelade på två grupper med fyra lag i varje. De tre bästa lagen i båda grupperna går till kvartsfinal.

I damjuniorklassen (födda 2004 och yngre) har vi fyra anmälda lag. Dessa lag gör upp i en fyrlagsgrupp där ettan går direkt till final och lag 2 och 3 möts i en semifinal.

herrsidan har vi 18 anmälda lag. Titelförsvararna IBK Uppsala Teknologer tillsammans med Rosersberg Arlanda IBK är seedade och går in i varsin kvartsfinal. Övriga 16 lag är uppdelade på fyra grupper med fyra lag i varje. De tre bästa lagen i alla grupperna går till slutspel.

Datum för gruppspelsmatcherna för damer, herrar och damjuniorer (fyrlagsgrupper):
Omgång 1: 1-7 september
Omgång 2: 8-13 september
Omgång 3: 14-20 september

Om båda lagen är överens att spela utanför dessa omgångsintervall kontaktar ni uppland@innebandy.se för att få ett godkännande.

I herrjuniorklassen (födda 2004 och yngre) har vi fem anmälda lag som gör upp i en femlagsgrupp där de fyra bästa lagen går till semifinal.

Datum för gruppspelsmatcherna för herrjuniorer (femlagsgrupp):
Omgång 1: 1-5 september
Omgång 2: 6-10 september
Omgång 3: 11-15 september
Omgång 4: 16-18 september
Omgång 5: 19-22 september

Om båda lagen är överens att spela utanför dessa omgångsintervall kontaktar ni uppland@innebandy.se för att få ett godkännande.

Hemmalaget bokar matchtider:
Hemmalaget ansvarar för att boka en matchtid. Se datumintervall ovan. Om ni som bortalag har särskilda önskemål tar ni omgående kontakt med hemmalaget. Lägg sedan in matchtiden direkt i IBIS via er förenings föreningsadministratör eller maila uppland@innebandy.se 

Bonusstraffar:
I herr- och dam-DM har det lägsta rankade laget en bonusstraff per division undantaget finalen. Denna eller dessa bonusstraffar kan lagkapten/ledare begära när som helst under matchen när spelet är avblåst. (Oavsett vilket lag som har frislag/inslag.) Eller säga till domarna att de vill ha straff vid nästa avblåsning. Domarna har inget val utan godkänner alltid att laget får ta sin straff direkt om spelet är avblåst och visar sedan strafftecken. Straffarna kan givetvis tas en i taget. Tiden stannas och efter straffen fortsätter spelet med tekning på mitten om det blir mål eller tekning i hörnet om det inte blir mål. Straffar som inte är tagna efter 60 minuter förfaller. Man kan alltså inte spara straffar till efter slutsignalen.

* Om det lägst rankade laget begär bonusstraff när det högst rankade laget har straff faller inte det högst rankade lagets straff utan båda lagen får slå sina straffar.
* Om det lägst rankade laget tar en bonusstraff när de spelar 5 mot 4 fortsätter spelet i spel 5 mot 4 oavsett om det blir mål eller inte på straffen.


Domararvode:
Hemmalaget betalar domarna via IBIS precis som vid vanliga seriematcher. Arvodet i gruppspelet är 650 kr per domare i alla klasser.

Slutspel:
Slutspelsträdet presenteras om ett par veckor. Slutspelsmatcherna spelas under oktober till februari med finaler i början av mars.

Åldersdispenser:
Generell åldersdispens i juniorklasserna som innebär att maximalt två spelare som är födda 2003 får delta per match i Junior-DM. Detta ska inte användas för att toppa laget utan för att spelare som tillhör truppen i seriespelet också ska få möjlighet att delta i DM.

I senior-DM är spelare födda 2006 och tidigare välkomna att delta. Spelare födda 2007 kan delta om de beviljas dispens av tävlingskommittén.

Länkar till DM:

Damer:
https://stats.innebandy.se/sasong/40/turnering/446/tabell

Damjuniorer:
https://stats.innebandy.se/sasong/40/turnering/748/tabell

Herrar:
https://stats.innebandy.se/sasong/40/turnering/447/tabell

Herrjuniorer:
https://stats.innebandy.se/sasong/40/turnering/744/tabell

Publicerad av Administrator

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS