DM lottat, nu är det dags att boka matchtider

Publicerad
Skärmbild 2024 02 14 142640

Idag lottades DM för juniorer och seniorer och det är nu dags för alla lag att boka matchtider för sina matcher. Alla matcher i alla klasser spelas 3x20 minuter effektiv tid så minst två timmars halltid är nödvändigt. Matcherna i gruppspelet kan sluta oavgjort så ingen förlängning i gruppspelet.

damsidan har vi rekordmånga lag anmälda (15 st!). Det är en ökning på 67 % jämfört med den förra säsongen. Titelförsvararna Storvreta IBK och allsvenska kollegan Alunda IBF är seedade och går in i kvartsfinal. Övriga 13 lag är uppdelade på tre grupper med 4-5 lag i varje. De tre bästa lagen i alla grupperna samt lag fyra i gruppen med fem lag går till slutspel. Vinnarna i grupp 1 och 2 går direkt till kvartsfinal medan övriga slutspelslag får spela en åttondelsfinal. Finalen spelas onsdag 12 februari 2025 i IFU Gibon (E).

I damjuniorklassen (födda 2006 och yngre) håller vi anmälan öppen över sommaren. Just nu är Hagunda IF anmälda. Finalen spelas tisdag 11 februari 2025 i IFU Gibon (E). Hör av er till uppland@innebandy.se om ni vill delta.

herrsidan har vi 21 anmälda lag. Titelförsvararna Vaksala SK IBK är seedade tillsammans med Rosersberg Arlanda IBK och Storvreta Ungdom IBK. Övriga 18 lag är uppdelade på fyra grupper med 4-5 lag i varje. De tre seedade lagen samt vinnarna i grupp 1 och 2 går direkt till kvartsfinal. Till slutspel går också lag 2-4 i grupp 1, lag 2-3 i grupp 2, lag 1-4 i grupp 3 och lag 1-3 i grupp 4. Dessa 12 lag möts i 16-delsfinal och åttondelsfinal för att utse ytterligare tre kvartsfinallag. Finalen spelas onsdag 12 februari 2025 i IFU Gibon (E).

I herrjuniorklassen (födda 2006 och yngre) håller vi anmälan öppen över sommaren. Just nu är Hagunda IF och Storvreta Ungdom IBK anmälda. Finalen spelas tisdag 11 februari 2025 i IFU Gibon (E). Hör av er till uppland@innebandy.se om ni vill delta.

Hemmalaget bokar matchtider:
Hemmalaget ansvarar för att boka en matchtid. Se datumintervall nedan. Om ni som bortalag har särskilda önskemål tar ni omgående kontakt med hemmalaget. Lägg sedan in matchtiden direkt i IBIS via er förenings föreningsadministratör eller maila uppland@innebandy.se 

Datum för gruppspelsmatcherna:

Fyralagsgrupperna:

Omgång 1: 6-12 september
Omgång 2: 13-19 september
Omgång 3: 20-22 september

Femlagsgrupperna:
Omgång 1: 30/8-2/9
Omgång 2: 3-7 september
Omgång 3: 8-12 september
Omgång 4: 13-18 september
Omgång 5: 19-22 september

Om båda lagen är överens att spela utanför dessa omgångsintervall går det ofta bra. Kontakta uppland@innebandy.se för att få ett godkännande.

Licenser:
Alla spelare i DM måste ha en betald licens. Om ni har nya spelare från en annan förening så måste övergång också göras.

Bonusstraffar:
I herr- och dam-DM har det lägsta rankade laget en bonusstraff per division undantaget finalen. Denna eller dessa bonusstraffar kan lagkapten/ledare begära när som helst under matchen när spelet är avblåst. (Oavsett vilket lag som har frislag/inslag.) Eller säga till domarna att de vill ha straff vid nästa avblåsning. Domarna har inget val utan godkänner alltid att laget får ta sin straff direkt om spelet är avblåst och visar sedan strafftecken. Straffarna kan givetvis tas en i taget. Tiden stannas och efter straffen fortsätter spelet med tekning på mitten om det blir mål eller tekning i hörnet om det inte blir mål. Straffar som inte är tagna efter 60 minuter förfaller. Man kan alltså inte spara straffar till efter slutsignalen.

* Om det lägst rankade laget begär bonusstraff när det högst rankade laget har straff faller inte det högst rankade lagets straff utan båda lagen får slå sina straffar.
* Om det lägst rankade laget tar en bonusstraff när de spelar 5 mot 4 fortsätter spelet i spel 5 mot 4 oavsett om det blir mål eller inte på straffen.


Domararvode:
Hemmalaget betalar domarna via IBIS precis som vid vanliga seriematcher. Arvodet i gruppspelet är 650 kr per domare i alla klasser.

Slutspel:
Slutspelsträdet presenteras i höst. Slutspelsmatcherna spelas under oktober till februari med finaler i IFU Gibon (E) 11-12 feb.

Åldersdispenser:
Generell åldersdispens i juniorklasserna som innebär att maximalt två spelare som är födda 2005 får delta per match i Junior-DM. Detta ska inte användas för att toppa laget utan för att spelare som tillhör truppen i seriespelet också ska få möjlighet att delta i DM.

I senior-DM är spelare födda 2008 och tidigare välkomna att delta. Spelare födda 2009 kan delta om de beviljas dispens av tävlingskommittén.

Länkar till DM:

Damer:
https://stats.innebandy.se/sasong/42/turnering/446/tabell

Herrar:
https://stats.innebandy.se/sasong/42/turnering/447/tabell

Foto: Bo Grängsjö

Publicerad av Simon Andren

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS