Det snöar - ska vi spela matchen ändå?

Publicerad
Snö

Svensk Innebandys väderdirektiv är ett hjälpmedel om väderförhållandena gör att ett lag eller en funktionär står i valet eller kvalet att åka till en match. Självklart är det viktigt att resa säkert. Svensk Innebandy har SMHI:s varningar som ett rådgivande hjälpmedel om du känner dig osäker. 

Om vädret inte tillåter match?
Om förening/funktionär väljer att inte åka ska alltid motståndarlag, domare och de som administrerar matchen (distrikt eller Svenska Innebandyförbundet) kontaktas. Det går inte att utdöma några sanktioner för en ospelad match där det råder orange eller röd varning.

Röd (Gamla klass 3)
Svensk Innebandys riktlinjer: Stark rekommendation att inte åka överhuvudtaget.
Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Orange (Gamla klass 2)
Svensk Innebandys riktlinjer: Det är upp till föreningen och funktionären att ta ställning till om ni ska åka eller inte.
Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Gul (Gamla klass 1)
Svensk Innebandys riktlinjer: Spela matchen.
Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Blå
Svensk Innebandys riktlinjer:  Spela matchen.
Ingen varning utfärdad.

Publicerad av Simon Andren

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS