Tre roller i samma förening – nu prisas profilen: "Stolt och glad"

Publicerad
Cecilia Leijon Årets Föreningsledare 2024

Cecilia Leijon är ordförande, tränare och spelare i Åkarps IBK. För all tid och engagemang hon lägger ner – prisas hon nu av hemkommunen, Burlövs kommun.

Enligt en årlig tradition i Burlövs kommun uppmärksammas en idrottsutövare och en föreningsledare som har stark förankring eller verkar i kommunen. Stipendiet som utmärker årets föreningsledare har den här gången gått till Cecilia Leijon. Det som en uppmuntran för sina insatser som ordförande, tränare för ett tjejlag och spelare i Åkarps IBK. 

– Jag blev förvånad. Såklart är jag stolt och glad över att ha mottagit den här utmärkelsen. Det är ju inget som man går runt och förväntar sig, säger Cecilia Leijon.

Stipendiet har ett värde på 10 000 kronor, som går oavkortat till pristagaren. Privapersoner för öppet, på kommunens hemsida, nominera den kandidat som de anser gjort sig förtjänt av utmärkelsen och prispengarna. Varför det blev just Cecilia Leijon som kammade hem äran i år, vågar hon inte helt slå fast.

– Mina aningar ligger i att någon i styrelsen har nominerat mig. Det betyder mycket, inte minst för föreningen, som får uppmärksammas och förhoppningsvis dra till sig ett ännu större intresse kring sig i kommunen, berättar hon.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se. Foto: Privat

Nomineringen i sin helhet:

Cecilia är ordförande i Åkarp Innebandyklubb. Hon lägger ner mycket tid och engagemang för klubben då hon är ordförande, tränare för ett tjejlag och spelare i damlaget.
Hon verkar för att få klubben att växa men framför allt för att få alla att känna sig välkomna. Hon tacklar alla problem och hinder som dyker upp med en outtröttlig energi och engagemang.
Med det får hon också alla omkring sig att vilja göra detsamma. Utan henne hade klubben inte varit där den är idag.   

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS