Nykomlingsmöte i H2-premiären

Publicerad
H2 Kollen 2 Hemsida

I Herrarnas Division 2 ställs nykomlingarna IBK Genarp och Frosta IBF mot varandra redan i den första omgången. Så räkna med två laddade lag som kommer göra allt för att få en bra start på seriespelet. Vi misstänker även att hemmapubliken kommer att vara ordentligt på tårna och frågan är om det kanske blir ”lapp på luckan” i Genarps Idrottshall på söndag. Vi tog pulsen på Andreas Skog (Genarp) och Jens Staaf (Frosta).  

Andreas Skog, IBK Genarp

Snart seriepremiär i Herrarnas Division 2 och ni ställs mot Frosta IBF söndagen den 25:e september kl 15.00 på ”himmaplan”. Vad tror du om matchen?

Vi likt Frosta som vi möter i premiären är nykomlingar i division två och det är vår första sejour där i klubbens historia! Staaf har ju gått ut och sagt att dom ska göra det svårt för oss på söndag så jag hoppas att vår stora publik dyker upp på läktaren och ger oss hjälp till våra första tre poäng i division två någonsin!

Hur har era förberedelser under försäsongen sett ut?

Då vår trupp är väldigt ung så har vi tränat H2 och juniorer tillsammans. Förutom ett kortare uppehåll så har vi kört två dagar innebandy och en dag gemensam fys och utöver det så har killarna haft ett schema att följa. Vi har även varit på Björnslaget i Göteborg.

Vilken/vilka spelare ska man hålla ett extra öga på i ert lag under säsongen? 

Som många redan känner till så har Ebbe Nordbäck lämnat för spel i SSL och Joel Olsson har valt att ta time-out. Vilka spelare man ska hålla ett öga på får våra motståndare avgöra men det finns ett gäng som ser intressanta ut! Jag räknar med att vår nye kapten Gustav "Gugge" Eriksson kommer att hålla ihop lagdelarna fint!

Vad har ni för målsättning med säsongen och vilka tre lag tror du kommer göra upp i toppen?

Pratade med vår kapten och några andra spelare på träningen igår och Gugges svar var "Amen va f-n Andy, klart vi ska upp"! Märks att han är en av killarna från 03/04 som aldrig sett några hinder! Jag hoppas självklart på att han har rätt men min egen är att vi ska hålla oss kvar då vi står med en väldigt ung trupp. Jag kommer ge vår tränare Daniel "Danne" Hansson godkänt om vi även nästa år spelar i tvåan.

Tre lag som ska ligga i topp, inte lätt men då säger jag Bjärred, Höllviken och Sölves storklubb IBK Lund!

Vi ses i hallarna!

 

Jens Staaf, Frosta IBF

Snart seriepremiär i Herrarnas Division 2 och ni ställs mot IBK Genarp söndagen den 25:e september kl 15.00 i Genarps Idrottshall. Vad tror du om matchen?

I premiären ställs vi mot ett Genarp som vi stötte på i div 3 förra säsongen. En tuff premiärmatch såklart, men också en utmaning som jag tror kommer passa oss bra. Vi gjorde en bra match borta mot dem förra året och var med i 2 perioder och skakade dem en del.  Förutom att det är premiär för oss bägge så är det också en match mellan två nykomlingar i div 2 vilket det gör det extra intressant. Vi kan Genarp rätt så bra och med rätt inställning och ett försvarsspel som sitter så kommer vi göra det svårt för dem. 

Hur har era förberedelser under försäsongen sett ut?

Vi har haft en bra försäsong där vi kört ute juni-juli månad med fokus på intervaller/styrka. Sen gick vi in i hall i Aug, så vi kommer väl förberedda inför seriestart. 

Vilken/vilka spelare ska man hålla ett extra öga på i ert lag under säsongen? 

När det gäller spelare att hålla extra koll på så skulle jag vilja framtona "laget" Frosta. Vi jobbar stenhårt för varandra i alla lägen och ger aldrig upp. Harmonin i truppen är något vi lagt fokus på från ledarstaben vilket också gett resultat då vi som nykomlingar i div 3 förra året tog steget upp direkt till div 2. 

Vad har ni för målsättning med säsongen och vilka tre lag tror du kommer göra upp i toppen?

Som nykomlingar i serien så har vi som mål att klara oss kvar denna säsongen. Vi kommer ha delmål under säsongen som känns realistiska. Och kan vi beta av de målen efterhand så kommer vi också klara oss kvar i div 2. 

Tre lag som ser intressanta ut och som jag tror kommer göra upp i toppen är Bjärred som har en stark ledarstab som kommer höja deras redan bra spelare och bli ännu vassare, sen tror jag även Malmhaug och vår premiärmotståndare Genarp kommer vara med däruppe. 

Publicerad av Sarah Jaxell

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS