" />

Ny möjlighet i Skåne: Innebandykonfirmation

Publicerad
Konfirmation 1

Sugen på att spela innebandy under din konfirmation? Då kan "innebandykonfa" vara något för dig. Svenska Kyrkan i Malmö och Malmö FBC går nu in i ett samarbete som ger dig chansen att kombinera innebandy och reflektion i en givande och rolig konfirmationsupplevelse.

Med start nästa sommar ger Svenska Kyrkan och Malmö FBC dig som är blivande konfirmand innebandyupplevelse som saknar motstycke. Tillsammans startar de upp en innebandykonfirmation, eller "innebandykonfa" om man så vill, där du ges chansen att kombinera innebandy ihop med konfirmationen. Och det bästa av allt – du behöver inte ha spelat innebandy tidigare eller tillhöra Malmö FBC!

För dig som konfirmand innebär detta en chans att träffa nya människor och diskutera viktiga livsfrågor som livet, döden, kärlek och mycket mer. Du får också möjlighet att fundera över din relation till Gud och den kristna tron. Gemenskapen och upplevelsen av att vara ett team står i fokus, både på innebandyplanen och i konfirmationsgruppen.

På förmiddagarna tränar ni innebandy med tränare från Malmö FBC, och på eftermiddagarna samlas ni för att prata om de stora frågorna som Gud, relationer och laganda. Malmö FBC  har klubbor att låna ut och välkomnar alla, oavsett tidigare erfarenhet.

Att konfirmera sig är mer än bara en tradition – det är en möjlighet att växa som människa och fördjupa sin förståelse för livet och sig själv. Om du inte är säker på om detta är något för dig eller ditt barn, så är här några tankar om att konfirmera sig: Utforska livets stora frågor Konfirmationen ger dig tid och utrymme att reflektera över viktiga frågor som meningen med livet, döden, kärlek, vänskap och relationer. Du får chansen att diskutera dessa ämnen i en trygg och stödjande miljö. 

Genom samtal och aktiviteter i konfirmationsgruppen kan du utveckla ditt självförtroende och känna dig mer säker i dina egna tankar och värderingar.

Du kommer att träffa andra ungdomar i samma ålder och skapa nya vänskapsband. Tillsammans delar ni upplevelser som stärker gemenskapen och gör konfirmationstiden minnesvärd.

Speciellt med kombinationen av innebandy och konfirmation får du en unik möjlighet att kombinera fysisk aktivitet med andlig och personlig utveckling.

Konfirmationen kan hjälpa dig att utveckla viktiga livskunskaper som empati, ansvarstagande och samarbetsförmåga, vilket är värdefullt både nu och i framtiden, på och utanför innebandyplanen. 

Att konfirmera sig är en investering i dig själv och din framtid. Det är en chans att växa, både andligt och personligt, och att skapa minnen och vänskaper som varar livet ut. I anmälan anger du hur mycket du har spelat innebandy tidigare, men det viktigaste är att du är med och skapar minnen för livet. Och du! Här är alla välkomna, oavsett hur du tycker, ser ut eller är som person.

Innebandykonfirmationen startar den 30 juni 2025 och pågår fram till den 17 juli. Anmäl dig senast den 31 augusti.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se. Foto: Svenska Kyrkan

Läs mer och anmäl dig här
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS