INFÖR SKÅNEMÄSTERSKAPSFINALEN MED HANSSON & PERSSON

Publicerad
SKM HERR FINAL HEMSIDA
Säsongens final i herrarnas Skånemästerskapen står mellan allsvenska IBK Lund Elit och division 1-laget IBK Genarp. Lund som nyligen kvalificerade sig till den nya herrallsvenskan går in i sin tredje raka SkM-final medan uppstickaren Genarp gör sin första.

Matchen spelas i Genarps Idrottshall på söndag (14/4) kl 15.00.

OBS: ENDAST FÖRKÖP & ENDAST ETT FÅTAL BILJETTER KVAR! KONTAKTA ANDREAS SKOG PÅ 0702 - 79 02 39. 

 

Såklart är vi nyfikna vad de bägge huvudtränarna Daniel Hansson (DH) i IBK Genarp och Ola Persson (OP) i IBK Lund Elit har för tankar om säsongen i allmänhet och finalen i synnerhet!  

Säsongens seriespel är nyss avslutat och ni bägge dansade runt det nedre strecket men klarade er till sist kvar med relativt god marginal. Kan ni berätta lite kort om er säsong som har varit.   

DH: Den har varit upp och ner. Höga toppar och djupa dalar. Men en 7e plats är vi nöjda med när vi summerar säsongen.

OP: För vår del var det nedre strecket ganska högt upp då 6 av 12 lag åkte ur Allsvenskan södra. Då vi precis höll oss kvar inför denna säsongen var vårt mål att komma på övre halvan vilket vi lyckades med. Man kan se det som att vi var en plats från både kval för att hålla oss kvar eller en plats för att kvala till SSL, välj det som låter bäst 😊. Vi är väldigt stolta och glad att vi lyckades överraska många genom att vara ett av lagen som fick stanna kvar.

 

För Genarp väntar nu det ”svåra andraåret” i division 1 medan Lund gör som ensamt skånelag debut i den nya allsvenskan*. Hur går tankarna inför kommande spännande säsong? 

 

DH: Vi kommer ösa på som vanligt med våra unga talanger.

 

OP: Ska bli kul att få möta nya lag, inför det flesta säsonger vet man ju mycket om de flesta lagen och vad som väntar sig innan man kör igång matcherna. Det kommer bli lite annorlunda till nästa säsong och det är både roligt och inspirerande. Kommer bli ett riktigt roligt år.

 

Skånemästerskapen spänner över en hel säsong och där Genarp slog ut seriekonkurrenten Åstorp/Kvidinge (4-2) samt allsvenska Höllviken (8-7) på vägen. Lund Elit i sin tur slog ut  IBK Lund (11-2) och Malmhaug (10-5).

 

DH: Ni ställs mot ett högre rankat lag och som ni dessutom fick ganska ordentligt med stryk av på försäsongen. Hur ska ni göra för att slå Lund Elit i finalen?  

 

  • Ge 100%. Vi har allt att vinna och Lund har allt att förlora

 

OP: Ni kanske var mer inställd på en final på hemmaplan men får nu åka till en fullsatt Genarps Idrottshall mot ett supertaggat hemmalag. Är det ”varning” utfärdad?   

 

  • Är ju mycket roligare att åka till Genarp och möte ett inspirerat lag med fulla läktare än om vi mött Höllviken, ett lag som vi redan sprungit på typ 8 ggr de senaste 3 säsongerna. Tävlingsmatch och träningsmatch är något helt annorlunda, dessutom har jag varit och sett några matcher med Genarp och de har gjort det bra iår.

 

Det vimlar såklart av duktiga innebandyspelare i era bägge lag men vilka spelare tycker ni publiken ska hålla ett extra öga på och har vi någon tydlig ”matchen i matchen” fight att njuta av?

 

OP: Håll koll på Wahl bröderna 😊 Nä just de dom möter vi. Svårt att välja ut massa spelare då många verkligen kan sticka ut om de träffar dagen. Men vi hoppas på bra fart och mycket mål så all publik för valuta för pengarna.

 

Stort tack för denna intervju och lycka till i finalen! Men såklart, ni kommer såklart inte undan från att tippa resultatet!

 

DH: pass

 

OP: pass

 

 

*Herrallsvenskan (södra + norra) spelas idag i två serier men kommer från säsongen 24/25 vara en serie. 

Publicerad av Mikael Jeppsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS