Alma, 14, drömmer om de stora matcherna: "Kärleken till sporten är enorm"

Publicerad
Alma Lundvall

Är det inte målvaktshjälm så är det en kamera som täcker Alma Lundvalls ansikte. 14-åringen fann snabbt tycke för innebandy för snart två år sedan. Och idag kombinerar hon hennes två stora intressen – innebandy och fotografering – i samma förening.

Alma Lundvall, 14, är innebandytoken från Södra Sandby som lirar målvakt i IBK Lund. Genom en vän hittade hon till sporten för drygt två år sedan. Sedan dess är 14-åringen fast i innebandyn.

– Jag älskade sporten direkt och har varit engagerad sedan dess. Min kärlek till innebandyn är enorm, säger Alma Lundvall. 

Ja, det går inte att undgå Almas stora intresse för innebandy. Som så många andra ungdomar i hennes ålder drömmer hon stort om innebandyn. Men inte att bli professionell spelare. Snarare att få dokumentera de stora händelserna genom sin systemkamera.

Kameran snappade Alma upp genom sin praktik i skolan. Praktiken utförde hon hos IBK Lund. Dagarna gick åt till att göra administrativa uppgifter till att få följa med den erfarna fotografen Patrick Palm. Det var då som hon lärde sig grunderna i fotografering och fann sitt nya intresse.

– Jag upptäckte att det var både kul och utmanande att få bra bilder på rörliga objekt, särskilt eftersom innebandy kan gå väldigt snabbt. Det är något speciellt med att kunna föreviga de ögonblicken och dela dem med andra, berättar hon.

Alma är också målvakt i IBK Lund.

Sedan praktikperiodens slut har Alma Lundvall och Patrick Palm varit som ett team. Så ofta Alma hinner tar hon sig gärna till IBK Lunds matcher med sin kamera. Visionen är dock att ta sig utanför Lund då de större scenerna suktar.

– Självklart vill jag fota större matcher i framtiden.

Vad är ditt tips till de som vill fotografera innebandymatcher?

– Ha ett bra öga för de rätta lägena. Det är också viktigt att ha tålamod och ta många bilder då minst en bild kommer bli bra.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se. Foto: Alma Lundvall

ALMA LUNDVALL

Ålder: 14.

Spelar i: IBK Lund F10/11.

Fotograferar med: Nikon systemkamera.

Här kan ni följa mig: @photo_by_lundvall på Instagram, https://zadora06.wixsite.com/photo-by-lundvall

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS