Föreningsinspiration är en intervjuserie där vi kontaktar föreningar för att lyfta olika ämnen som vi hoppas kan inspirera föreningar och skapa ett erfarenhetsutbyte.
Vi har varit i kontakt med IBK Kungälv som är en förening som sticker ut med antalet seniorlag. Föreningen har fyra herrlag och två damlag. Vi har pratat med ordförande i föreningen om detta.

Vad har varit era framgångsnycklar till er stora seniorlagsverksamhet?
En bra gemenskap och klubbkänsla tror jag är en viktig framgång. En bra barn- och ungdomsverksamhet genom åren är också en stor del. Engagerade ledare med en inställning att det ska vara roligt med innebandy är den viktigaste ingrediensen.

Vad tror ni är viktigt att tänka på för att behålla seniorspelare?
Att få med klubbkänslan är viktigt. Släppa de som vill prova andra klubbar och divisioner. Flera kommer tillbaka om klubben har satt avtryck från tidig ålder.

Har ni tips till andra föreningar hur man kan utveckla sin seniorverksamhet?
Tänk inte på elitnivå för mycket. Det kommer oavsett förr eller senare. En bred ungdomsverksamhet är nog det viktigaste. Lag i flera divisioner är klart en stor fördel. Särbehandla aldrig dam eller herr, utan samma gäller för bägge.

Hör gärna av er till vastsvenska@innebandy.se i fall ni har tips på något ni gör inom er förening eller som ni vet att en annan förening gör inom temat ”föreningsinspiration”. På så vis hjälps vi åt att sprida kunskap/ inspiration till varandra.

 

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS