Västergötlands Innebandyförbund lanserar Trygg Innebandy

Publicerad
Killar Framför Målet

Västergötlands Innebandyförbund lanserar Trygg Innebandy

Säsongen 2023/24 kommer vi att införa ett certifikat för föreningar att ha skapat handlingsplan för att förebygga och agera vid övergrepp mot barn och unga, mellan barn och unga samt vid uppkomna krissituationer i föreningen. 

Redan nu börjar vi förberedelser inför detta och onsdagen 14 december 19.00-21.00 påbörjar vi arbetet mot vad vi har döpt till Trygg Innebandy med en digital föreläsning.

En digital föreläsning kommer då att hållas av Viktor Andersson (numera anställd på förbundet). I samband med föreläsningen kommer vi att presentera upplägget för arbetet med Trygg Innebandy. 

Viktor är utbildad socionom med specialutbildning  BBIC (barns behov i centrum) samt inom (ASI) missbruk i familjer och i juridiken (socialtjänstlagen) runt detta. 

Han har även flerårig erfarenhet av utreda och behandla familjer där våld och övergrepp förekommer. 
Viktor är sedan många år även insatt i föreningslivet och brinner för att barn och ungdomar ska känna sig trygga när dom kommer till träning och match för att kunna ha roligt och prestera sitt bästa. 

Planen är sedan att vi efter årsskiftet ska ha ytterligare föreläsningar med andra professioner inom området (polis, socialtjänst,o.s.v) innan lanseringen sker i början av säsongen 2023/24. 

Inbjudan till föreläsningen den 14 december riktar sig till styrelsemedlemmar/organisationsledare. Även ledare/tränare är välkomna att delta. 

Anmälan senast 13 december
Vi vill att minst en från varje förenings styrelse deltar. 

Anmälan görs via mail till david.gillek@innebandy.se
I anmälan uppger ni namn, förening, roll i förening samt e-postadress. 

 

Publicerad av David Gillek

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS