Thorengruppen IBK vinner Champions Cup

Publicerad
52615403210 Db124a703d K

Thorengruppen IBK blev under söndagen Champions Cup-mästarinnor efter att ha besegrat finska TPS i finalen med 5-2. Grattis till titeln Europas bästa damlag!

Matchhjälten Veera Kauppi, två mål och ett målpass, är uppvuxen i Tampere där turneringen spelas.
"Vi är nästan på hemmaplan, vi möter ett finskt lag och vinner. Det är härligt", säger Veera Kauppi.

Det var en något trevande start för svenska mästarna i den första akten. Trots ett klart spelövertag så lyckades inte Umeå-laget skriva in sig i målprotokollet. I stället kom chocken halvvägs in i första perioden. TPS fick spela i numerärt överläge och tog ledningen. Publiken i Bläk Boks arena ökade decibeltalet och taket lyfte nästan.

Men lagom till första periodpausen reste sig Throrengruppen IBK. Finskan Veera Kauppi, som själv är uppvuxen i Tammerfors, presenterade sig. 25-åringen kvitterade med ett fint artistiskt nummer när hon tog emot ett pass och smällde till bollen på volley.

– Man tänker inte så mycket på vad man gör i den situationen. Ibland funkar det ganska bra och då blir det fina mål, säger Veera Kauppi om den viktiga kvitteringen.

Thorengruppen IBK fick powerplay 7.38 in i andra. Laget bjöd på ett alldeles utsökt passningsspel och Emelie Wibron sköt in kvitteringen. Finalisterna gjorde var sitt mål och spänningen stod sig, 3–2 till TTG i den sista periodpausen.

SSL:s poängdrottning Emelie Wibron direksköt in 4–2 med mindre än sju minuter kvar av matchen, hennes andra fullträff i Champions Cup-finalen, och uppförsbacken blev för svår för finska mästarna TPS. Lite av ett ödetsnyck var det att Veera Kauppi satte slutresultatet 5–2 i tom kasse, frampassad av tvillingsystern Oona. 948 personer i publiken, en hel del iklädda TTG-tröjan, fick se de svenska mästarna erövra ännu en titel.

– Jag är glad att jag fick spela idag, jag har haft en del skador den här säsongen.

Tjeckiska FBC Ostrava tog hem bronset efter 4–2-seger mot schweiziska Kloten-Dietlikon Jets.

Matchfakta
Utvisningar: Thorengruppen 1X2 min, TPS 1X2 min
Publiksiffra: 948
Arena: Ideapark Bläk Boks, Lempäälä
Domare: Martin Reichelt och Tomas Kostinek
Bilder: Fria bilder finns via länk nedan. Vänligen ange Anssi Koskinen och Iines Koskinen som bildkälla. https://www.flickr.com/photos/iff_floorball/albums

Kontaktuppgifter:
Kayvan Zarea-Ganji, kommunikatör, Svensk Innebandy (fokus SSL) på plats i Tammerfors