C66B1236 Kopiera

På röd nivå 12-16 år spelas alla matcher med resultat och tabell. Lagen spelar 15-20 matcher under säsongen och matchtiden är 3x15 minuter utom för de äldsta som spelar 3x20 minuter.

Spelplan:

Fullstor plan, liten variation beroende på hur stor er hemmahall är.

Antal spelare:

5 mot 5: Fem utespelare och en målvakt på planen.

Målburar:

Fullstora mål  160x115 cm

Upplägg:

Två lag träffas och spelar en match 3x15 minuter. Antal matcher per säsong ligger mellan ca 15-20. Ofta runt tio lag i serien och dubbelmöten.

Arrangör:

Hemmalaget är arrangör och betalar domarnas arvode samt ordnar sekretariat och matchvärd.

Matchprotokoll:

På röd nivå läggs laguppställning och ledare in i IBIS på alla matcher.  Ändringar kan göras ända fram till att matchen startat. Inget fysiskt protokoll behöver skrivas ut utan allt sköts digitalt.

Tutbyten:

Nej, på röd nivå är det rullande tid hela matchen utom de sista tre minuterna i den sista perioden som spelas med effektiv tid.

Datum:

De första matcherna spelas under första halvan av oktober och håller på till slutet av mars.

Resultat, Time-Out, ta ut målvakten:

Ja, det är resultat och serietabeller i alla serier på röd nivå. Lagen får ta en Time-out var under matchen på 30 sekunder och lagen får ta ut målvakten när de vill. Enda kravet är att det finns en målvakt på planen när matchen startar.

Utespelare och målvakter kan byta med varandra så en målvakt kan stå i mål en period och sedan spela ute medan en annan spelare startar att spela ute en period för att sedan hoppa in i mål.

Byte ska noteras på matchprotokollet. Spelet stoppas inte så ska samma målvaktskläder användas kan ni bara byta i periodpauser.

Rek ålder:

Vi har en rek ålder i varje klass. Vi vet att det i många föreningar är väldigt blandade åldrar i era trupper och det är därför ok att ta med spelare som är ett år äldre än rek ålder i klassen.

Använd sunt förnuft.

Om ni vill ha med en spelare som är två år äldre än rek ålder krävs det en bra anledning samt åldersdispens från tävlingskommittén. Maila Upplands Innebandyförbund. Yngre spelare är aldrig några problem men använd gott omdöme.