Knatteligans matcher publicerade

Publicerad
Knatteligans matcher publicerade

Idag har vi publicerat Knatteligans spelschema.

Flickor:
Knatteligan grön 1 (2013/14)
Knatteligan grön 2 (2014/15)

Pojkar:
Knatteligan grön 1 (P2013)
Knatteligan grön 2 grupp 1 (P2014)
Knatteligan grön 2 grupp 2 (P2014)
Knatteligan grön 3 grupp 1 (P2015)
Knatteligan grön 3 grupp 2 (P2015)

Notera att ert lag ibland möter samma lag två gånger i samma Knatteliga. Detta är inte fel utan sker när samma lag deltar med två lag i samma Knatteliga och där inte ska möta varandra.


Här följer instruktioner och tips till de föreningar som har lag som deltar i Knatteligan.

Spelplan:
REK storlek 20x11 m, målet är alltid att bygga två planer i er hall. Mindre plan är ok. En vanlig stor sarg räcker nästan till två planer, i många hallar finns lite extra bitar men annars går det bra att använda tjockmadrass eller dylikt. Det behöver inte vara rundade sarghörn i alla hörn. Målburarna ska helst vara 90x120 cm och ställs en bit ut från sargen så att man kan spela bakom mål.

Arrangör:
Varje Knatteliga ha en arrangör, spelas matcherna i Örsundsbro Sporthall är givetvis Örsundsbro arrangör osv. I IFU Arena är det lag som spelar den första matchen som hemmalag på plan 1 arrangör. Arrangören ordnar tidtagning (en person), matchvärd (en person) samt betalar alla domararvoden.

Antal spelare:           
Tre utespelare och en målvakt på planen. 6-9 utespelare lagom per lag och match.

Upplägg: 
Oftast träffas fyra lag där varje lag spelar tre matcher a 20 minuter under ett pass på 1,5 timmar. Matchstart var 30-35:e minut. Vi har märkt att 30 minuter är lite tajt så har ni tid i hallen är det bäst att köra på 35 minuter.

Tutbyten:
Ja, tiden stannas var 120:e sekund så att lagen kan byta i lugn och ro. Tiden synkas på båda planerna. Spelet återupptas med en tekning på mittpunkten. Sekretariatet uppmanas att stanna klockan och tuta manuellt efter 2.00, 4.00, 6.00, osv. Vi använder denna lilla jingel för att markera när 120 sekunder gått: https://innebandy.se/media/6255/knatteligan-jingel.mp3

Annan ljudsignal går också bra. Har ni inte möjlighet att spela ljudfiler i hallen kan en bärbar högtalare användas eller så kan man använda tutan från tidtagningsenheten. Visselpipa kan bli svårt då det är mycket folk i hallen och spel på två planer samtidigt. Improvisera och prova er fram vad som funkar!

Datum:    
Knatteligan spelas under oktober till mars. 6 tillfällen per lag under säsongen.

Resultat, Time-Out, ta ut målvakten:
Nej, vi räknar inga mål och det är inte tillåtet att ta time-out eller ta ut målvakten.

Rek ålder:
Vi har en rek ålder i varje klass. Vi vet att det i många föreningar är väldigt blandade åldrar i era trupper och det är därför ok att ta med spelare som är ett år äldre än rek ålder i klassen. Använd sunt förnuft. Om ni vill ha med en spelare som är två år äldre än rek ålder krävs det en bra anledning samt åldersdispens från tävlingskommittén. Maila uppland@innebandy.se Yngre spelare är aldrig några problem men använd gott omdöme.

Västar/tröjor:
Vi ställer inte några krav på riktiga matchtröjor med nummer men samtliga spelare i laget måste spela med samma färg på tröjorna/västarna. T-shirts är ok. Ta med två färger så att ni kan byta om motståndarna råkar ha samma som er.

Flexibilitet:
Om båda deltagande lagen i en match i en match är överens om att ändra förutsättningarna är detta ok. Är ett lag väldigt överlägset kanske det andra laget kan spela med fyra utespelare? Skadar sig det ena lagets målvakt och det andra laget har två målvakter så man låna en målvakt tills den skadade målvakten är redo att hoppa in igen osv.

Matchprotokoll:
På grön Knatteliganivå skrivs inga protokoll ut men laguppställning och ledare ska läggas in i IBIS på alla matcher.

Domare/domararvode:
Arrangerande förening för varje Knatteliga betalar hela domararvodet för alla matcherna. Detta sker digitalt genom att domarna ansöker om betalning i datasystemet IBIS och föreningens kassör senast på tisdag betalar till domarnas konto.

Tanken är att spelarna (många nybörjare) ska se och lära. Det gör man bäst på planen eller i avbytarbåset. Utvisningar/straffar ska inte tas utan blås av, informera och låt det andra laget få ett frislag. Lagen kommer att ha alla möjliga domare (i många fall nybörjare) under säsongen så ledarna får gärna påminna domarna.

Vi vill också vara med:
Det går ofta bra att som nytt lag hoppa in i Knatteligan. Maila Uppland@Innebandy.se

Övrigt:
Hoppas att alla deltagande lag får en givande säsong! Om ni har problem att delta någon helg går det bra att i god tid avboka till Uppland@Innebandy.se , vi kollar då bland övriga lag om några vill hoppa in istället. Avboka inte när ni arrangerar själva!

Publicerad av Administrator

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS