Skånska domarna Simon och Martin siktar på VM

Publicerad
Martin Simon
Kan det bli en skånsk domarduo vi har att göra med under nästa års VM? För Simon Broman och Martin Matti är det drömmen. Men vägen dit är fortsatt lång.

Simon Broman och Martin Matti. Ett domarpar som sätter den skånska flaggan högt i topp. Tillsammans dömer de såväl matcher i SSL som internationellt. För några helger sedan, när Euro Floorball Tour avgjordes i Baltiska hallen, hade herrarna huvudansvaret på plan under ett flertal matcher. 

Om ett år sammanstrålar de tävlande länderna igen när VM arrangeras i Malmö. Frågan är om det är Simon Broman och Martin Matti som får förtroendet på nytt?  

– Det är vårt långsiktiga mål (att döma i VM). Att få döma i en träningsturnering som den här, inför VM, är den vägen man får gå om man ska ha en chans på ett sådant stort mästerskap, säger Simon Broman och fortsätter: 

– Men det är såklart en superkonkurrens så det gäller att prestera här. 

Vad är det som gör att ni fungerar så bra ihop, du och Martin? 

– Vi kompletterar varandra bra. Martin är väl mer den som är noggrann och ordningsam. Jag är den som är kreativ och uppfinningsrik. Tillsammans vill vi detta jättemycket, vilket väger tungt, berättar Simon Broman. 

Har ni några tips till yngre förmågor som drömmer om att få vara i era kläder? 

– Först och främst: ha roligt. Tycker man det inte är kul, så är det inte hållbart. Jag brukar också säga att man ska intressera sig för situationer som kan komma att uppstå under en match. Studera och titta på hur andra domare gör, avslutar Simon Broman. 

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se. Foto: Per Wiklund

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS