Rekrytering av nya spelarutvecklingsledare

Publicerad
Tränare Med Tavla Och Block.Png

I Skåne bedriver vi Spelarutveckling vars syfte är att utbilda och utveckla våra skånska spelare på röd nivå 13-16år. Spelarutvecklingen är öppen för alla licenserade spelare i skånska föreningar och upplägget/innehållet är framtaget i enlighet med Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU).

För att Spelarutvecklingen ska kunna genomföras krävs det ett antal tränare som genomför samlingar för spelarna. Som dessa tränare ser vi gärna både den erfarna tränaren som vill testa tränarrollen utanför innebandyföreningen, seniorspelaren som tycker tränarrollen är rolig och intressant, tränaren som har stora ambitioner med sin tränarroll och söker efter nya kunskaper och erfarenheter.

I skånsk spelarutveckling finns det ett framtaget material för alla samlingar som är i enlighet med Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU). Detta material har färdig träningsplanering med övningar i olika teman för respektive samling samt teorimaterial med olika teman som genomförs på samlingarna. Detta material skapar en röd tråd genom vår spelarutveckling både inom varje åldersgrupp men även mellan åldersgrupperna.

I vår spelarutveckling vill vi ge möjlighet till skånska tränare/seniorspelare att skaffa sig mer kunskap och erfarenhet av tränarrollen genom att träna spelare i olika åldersgrupper och från hela Skåne, med ett material av träningsinnehåll och teori samt erfarenhetsutbyte med andra inom tränarrollen i Skåne.

 Vi söker nu fler ledare till vår spelarutveckling och vi söker följande personer:

 • Tränare med erfarenhet på röd/junior/seniornivå eller,
 • Seniorspelare med intresse av ledarrollen eller,
 • Tränare med extra kunskap kring målvaktsträning


Arbetsuppgift
Som tränare inför en samling ska du läsa igenom den träningsplanering med övningar som ska genomföras på samlingen samt läsa in dig på teorimaterialet. Under samling ska du vara en engagerad ledare som stöttar, hjälper, ger tips och bidrar med energi till spelarna för att skapa en trivsam och utvecklande träningsmiljö.

Tid
Samlingar i spelarutvecklingen genomförs mestadels under perioderna april-maj och augusti-oktober.
En samling är 4 timmar lång med upplägget:

 • 1,5 timme träning
 • 30min paus + 30min teori
 • 1,5 timme träning.


Arvode
Arvodet för ledare som gör sin första säsong i spelarutvecklingen är 500kr/samling + reseersättning. När man som ledare har gjort sin första säsong i spelarutvecklingen så är arvodet från säsong två och framåt 700kr/samling + reseersättning.

Övrigt
Som ledare i spelarutvecklingen ska du ha genomfört tränarutbildningen Grundutbildning Barn/Ungdom, om du inte har gått denna utbildning så har du möjlighet att göra det i början av nästa säsong (kostnadsfritt). Du har även möjlighet att gå fortsättningsutbildningen Steg 1 Röd under säsongen (kostnadsfritt).

Innan du får delta på en spelarutvecklingssamling ska du lämna ett registerutdrag från polisen.

Ansökan
Om du är intresserad av att testa på att vara ledare på vår spelarutveckling så ska du skicka in en ansökan/cv till oss. I ansökan ska du ha med följande:

 • Namn
 • Mejl och mobilnummer
 • Bostadsort
 • Dina erfarenheter inom innebandyn
 • Vad du kan bidra med som ledare på spelarutvecklingen.

Ansökan mejlas till Ellen Tillman, ellen.tillman@innebandy.se till senast 31 mars.

Publicerad av Ellen Tillman

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS