Fiftyfifty

Fifty/Fifty är en digital utbildning som togs fram av Värmlands Innebandyförbund och RF SISU Värmland för att inspirera och sprida kunskap om jämställdhet inom idrotten. I sex digitala lektioner mixas inspiration fakta, diskussion och reflektion med fokus på vad du och din förening skulle vinna på att bli mer jämställda. Här kommer du till sajten för utbildningen där du kan registrera er förening.

En avgörande fråga
Webbutbildningen Fifty/Fifty riktar sig till förenings- och förbundsstyrelser och är öppen och kostnadsfri att genomföra för alla idrottsföreningar och idrottsförbund i landet. Syftet med utbildningen är att du och din förening ska få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både föreningen och individerna. Fifty/Fifty ska så frön till nya tankar och leda till att du och din förening kan göra förändringar i form av mikrohandlingar – handfasta, förhållandevis små förändringar, som i förlängningen har stor betydelse.

Ambassadörer
Innebandyns jämställdhetsutbildning Fifty/Fifty lanserades hösten 2019. I dagsläget är ca 160 föreningar och förbund registrerade.

En del i att öka antalet registrerade föreningar har varit det kommunikativa arbete som görs. En aspekt där är att ta fram ambassadörer för Fifty/Fifty. Att hitta förebilder som kan bära grundläggande budskap är väldigt viktigt.

- Vi ville ge personer som har ett genuint intresse för frågan chansen att berätta varför de tycker att jämställdhet är viktigt för dem personligen. Det är otroligt centralt att vi alla kan prata om detta. Vi behöver inte veta allt för att veta att det behövs en förändring för att nå en jämställd sport och ett jämställt samhälle. Så som idrotten ser ut idag är det här en angelägenhet för oss alla, säger Svensk Innebandys inkluderingsansvarig Inez Rehn.

Här under har vi samlat de artiklar där våra ambassadörer berättar varför jämställdhet är viktigt:

Ambassadörer för SSL dam, Cornelia Fjellstedt, Klara Molin och Ida Sundberg.
"Jämställdhet är viktigt för att vi ska utvecklas."

”Vi får inte bli nöjda.”

”Vi måste göra det här tillsammans”

Ambassadörer för SSL herr, Kasper Hedlund, Linus Holmgren och Andreas Stefansson.
”Det är extremt viktigt. Inte bara för mig, men för allt och alla”

”Machokulturen i omklädningsrummet är ett problem”

"En stor möjlighet för idrotten att sätta ett gott exempel"

Föreningsambassadörer
IK Sirius IBK
”Jag vill säga att jämställdhet egentligen är en självklarhet.”

ppt-logotype fifty-fifty 50-50
Ta mig till utbildningen
Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS