Frågor & svar om Sweden Floorball Youth Camp 2020

När öppnar anmälan?
2020 års läger är inställt pga covid-19. Vi hoppas kunna återkomma 2021.

Hur många platser finns det?
Vi kommer att ha plats för 320 st spelare. Spelarna delas in i grupper om 20 spelare som tränar och tävlar tillsammans under lägerhelgen.

Vilka är ledare?
Varje grupp om 20 spelare har två ledare som följer gruppen under hela lägret. Samtliga ledare har gått en utbildning som är anpassad just för detta läger. Upplägget för lägret har tagits fram av personer med anknytning till de svenska landslagen. Allt för att du som spelare ska få en så bra utbildning som möjligt. Det kommer även att finnas målvaktstränare som ger dig som målvakt speciellt anpassad träning. 

Vad kostar det?
Priset för lägret är 2600 kr per person. I priset ingår helpension. Det vill säga frukost, lunch, middag och kvällsmål. Boende sker i skolsal på hårt underlag. Ledarna bor i samma byggnad som spelarna.

Hur anmäler jag mig?
Gå in och fyll i formuläret!
Anmälan är giltig tillsammans med betalning till Plusgiro 236714-2 eller Bankgiro 990-0580. I samband med betalningen måste du ange ditt namn och personnummer.  När vi har fått din anmälan och betalning får du en bekräftelse på ditt deltagande till den e-postadress du har uppgivit i anmälan.

Jag har en kompis som jag vill hänga med på lägret
Om du vill vara i samma grupp/lag som din kompis, måste det anges i samband med anmälan. Gör det under "annat som vi bör känna till". Då kommer vi göra allt för att du ska kunna vara det. Du kan ange max två kompisar.

Kan jag få byta lag under lägret?
Ja, om det efter fredagen visar sig att lagen inför lördagen och söndagen är alltför ojämna kan det bli aktuellt att vi flyttar spelare från ett lag till ett annat. Dock kommer det ske i dialog med berörda spelare.

När är sista anmälningsdag?
Sista anmälningsdag är 30 september, eller när lägret är fulltecknat.
2018 tog platserna slut i mitten av juli.  

Intresserad av att söka till RIG?
Om du har planer på att söka till RIG i samband med dina gymnasiestudier bör du känna till att skolans instruktörer kommer att närvara på lägret under hela lägret. Det går självklart bra att söka RIG även om du inte väljer att vara med på lägret.

Finns det reservplatser?
Om du anmäler dig när det har blivit fullt så kommer vi att sätta upp dig på en reservlista. Om eller när det sedan blir en plats ledig så kontaktar vi dig.

Om jag vill avboka?
Avbokande av plats sker via mejl till jan.lindberg@innebandy.se

Om du avbokar din plats på Sweden Floorball Youth Camp senast den 1 oktober återbetalas allt utom 250 kronor. Om du avbokar efter den 1 oktober återbetalas allt utom 500 kronor mot uppvisande av läkarintyg.

Om du avbryter din vistelse hos oss under lägret sker ingen återbetalning.

Vad får jag för material?
I priset för lägret ingår material i form av två träningströjor, två par shorts samt två par strumpor.

Vad behöver jag ta med mig?
En eller två uppsättningar med träningskläder och skor för innebandyträning. Samt en uppsättning kläder och skor för träning utomhus. Utöver det hygienartiklar samt liggunderlag eller madrass och sängkläder för boende på hårt underlag. Om du är målvakt måste du ta med dig dina målvaktskläder till lägret.

Vad äter vi på lägret?
Samtliga mål som serveras på lägret består av näringsriktig mat, anpassad för dig som är aktiv hela dagen. Specialkost kan ordnas och ska anges vid anmälan.

Gäller min licensförsäkring?
Du som är licensierade i en innebandyförening omfattas av din licensförsäkring hos Folksam även på det här lägret.

Finns det medicinsk personal på plats?
Det kommer finnas sjukgymnaster på plats vid varje träningstillfälle.

När får jag information innan lägret?
Du som är anmäld kommer att få mer detaljerad information via mejl i god tid innan lägret startar.
Vi kommer även lägga upp information på innebandy.se, en länk till den sidan skickas ut när det blir aktuellt.

Hur tar jag mig till lägret?
Var och en står för sin egen resa till och från lägret. Dock erbjuder vi hämtning och lämning på Arlanda och Uppsala järnvägsstation för de som kommer med flyg eller tåg. Ni som är intresserade av detta behöver inte ange det i anmälan. Vi kommer att skicka ut en förfrågan om detta efter sommaren.

Kan jag komma redan på onsdagen?
Ja, vi erbjuder övernattning på skolan redan från onsdagen. Det kostar 300 kronor och då ingår frukost. Du kan dock inte komma före 18.00. Detta behöver inte bokas i samband med anmälan, vi skickar ut en separat förfrågan om detta.

Jag är anhörig och vill följa lägret, går det?
Självklart, lägret är öppet för den som vill titta.
Om någon anhörig är intresserad av att övernatta i Uppsala så finns detta erbjudande från Arenahotellet, som ligger på gångavstånd från IFU Arena.

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS