KORT OM OSS
RF-SISU Gotland är stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Vi stöttar, utvecklar och utbildar innebandyföreningarna på Gotland.

VI FINNS TILL FÖR ER
Vi finns till för att hjälpa föreningarna med föreningsutveckling och utbildning. Samarbetet bygger på en relation med föreningen där syftet är att kartlägga vilka behov respektive förening har. Så fort man har etablerat en kontakt finns det oändliga möjligheter till utveckling inom föreningen.

SVENSK IDROTT FÖRÄNDRAS
Häng med på resan mot framtidens idrott!

Människors sätt att leva har förändrats och tack vare forskning vet vi mer om hälsa och träning idag än någonsin. Idrotten måste hänga med i utvecklingen och har därför enats om en ny vision. Med fem prioriterade utvecklingsresor formar vi en idrott som är nyfiken, mer välkomnande och fokuserar på utveckling så att fler blir motiverade att idrotta hela livet.

Den moderna föreningen

En stark och levande idrottsrörelse tar vara på människors engagemang och inspirerar till delaktighet. Vad är en modern förening och hur fångar vi nya generationers engagemang?

En ny syn på träning och tävling

Vi ska ha en idrott för alla oavsett ambition, ålder och prestationsnivå. Träning och tävling ska vara meningsfull samtidigt som vi mår bra, har roligt och utvecklas hela livet. Vad behöver förändras?

Inkluderande idrott för alla

Alla ska känna sig hemma i en idrott som är bättre anpassad för olika människors förutsättningar. Hur blir vi mer välkomnande så att fler kan och vill vara med?

Jämställdhet för en framgångsrik idrott

En jämställd idrott är en självklarhet, kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Hur tar vi oss dit?

Ett stärkt ledarskap

Duktiga utbildare ledare ser individer och ger alla ett gott bemötande. Vi ska fokusera på glädje och utveckling snarare än på resultat. Hur stöttar vi våra ledare ännu bättre?

Exempel på vad vi kan hjälpa till med:

  • Processer inom värdegrund, trygga idrottsmiljöer och styrelseutveckling 
  • Föreläsningar
  • Kurser t.ex. HLR, kost, mental träning
  • Utbildning för aktiva, ledare och föräldrar
  • IB-snack (nycklar till världens bästa lag, både på och utanför planen; om att förebygga mobbning, trakasserier och att skapa en trygg idrottsmiljö för de aktiva)

Vad har ni för behov i er förening och vad behöver ni göra för att hänga med på resan mot framtidens idrott?
Kanske behöver ni se över era stadgar och er värdegrund för att se om de lever upp till idrottens mål. Eller ni kanske skulle behöva öka er kompetens inom inkluderande idrott och jämställdhet. Förändring kan ta tid och det kan ibland vara svårt att veta var man ska börja. Därför finns det stöd och hjälp att få. Kontakta oss så hjälper vi er!

Kontakt

Rina Muttoni

RF-SISU Gotland

Rina.muttoni@rfsisu.se tel:0720764278

SISU H 4
Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS