Vi presenterar - Mikael "Björken" Björk!

Publicerad
Björk

Vi tar paus från att presentera våra styrelsemedlemmar ett tag och går över till att presentera vår kanslipersonal istället. Göteborgs goaste göteborgare, Mikael Björk, är först ut! 

Mikael (Björken) Björk, 59, fru och 3 barn.

Är ansvarig för Tävling/Distriktslag på Västsvenska Innebandyförbundet. 

Har spelat innebandy på korpnivå samt fotboll i div. föreningar. Varit engagerad i Lindås IBK som ledare och styrelseledamot under många år.

Fritiden ägnar jag åt att träna och umgås med familjen. Jag är trogen supporter på Frölunda Hockey och Blåvitt. Gillar att resa och försöker att se mig om så mycket som möjligt i världen 

Varför blev det innebandy? Jag jobbade som idrottskonsulent på Korpen och ansvarade för innebandyn. Var med och startade en innebandycup som kallades för Jolly Cup som var rikstäckande, med ca 500 seniorlag när den var som störst.

Blev tillfrågad om att börja på Göteborgs Innebandyförbund 1999, anställdes i början av 2000 och där har jag blivit kvar! Tycker det är ett privilegium att få arbeta med en idrott som utvecklas hela tiden och som engagerar så många utövare, ledare och föreningsmänniskor. Jag har också haft förmånen att få vara med och arrangera VM, Champions Cup, och ett antal SM finaler med mera.

Ett stort minne som lever kvar än idag är att jag var med och skapade Svenska Innebandyförbundets SM-pokaler som instiftades 2012 - det tror jag inte så många vet.

 Foto: Per Wiklund

Publicerad av Madeleine Bäckström

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS