Distriktslags-SM spelas årligen och avgörs oftast under Trettondagshelgen varje år

Sveriges 20 innebandydistrikt mönstrar sitt ”landslag” med 16-åringar - tjejer och killar. Distriktslags-SM har blivit ett av Svensk Innebandys finaste evenemang som lockar mycket publik till slutspelsfesten där 700–800 av Sveriges mest talangfulla spelare fightas om titeln Svenska Mästare.

Västsvenska spelar med ett rent 08-lag och får alltså inte ha med några underåriga.

Hur ser då resan dit ut?
Det börjar med nominering av spelare där varje förening ombeds nominera spelare födda 2008. Efter nomineringsträningarna, som genomförs under november 2023 för pojkar och under mars 2024 för flickor,  tas en bruttotrupp ut som till slut blir den slutliga spelartruppen om 18–20 spelare.

Totalt innebär det ca 8–10 träningar och träningsmatcher samt en eller två träningsturneringar under hösten 2024 plus ett avslutande träningsläger i december. Dessa aktiviteter ska tajmas med spelarnas egna föreningsträningar, så det kräver ett stort engagemang och vilja att genomföra alla aktiviteter.

Nomineringarna innebär också en ekonomisk insats för förening och spelare då varje nominerad spelare debiteras med 250 kr plus att träningarna som truppen genomför debiteras med 50 kr per spelare/tillfälle. Dessa avgifter faktureras föreningen. Till SM-slutspelet så står varje uttagen spelare för en - av förbundet subventionerad avgift - på ca 2 000 kr för en helg med helpension, resa, kläder (bl.a. overall, uppvärmningströja m.m).

Schema för hela distriktslags-SM och övriga aktiveter läggs ut i god tid för att synkas med spelarnas föreningar. Hela äventyret är en fantastisk resa som samtidigt kräver mycket tid, kraft och engagemang av spelarna själva. De uttagna kommer att få uppleva ett stort innebandyäventyr!

Anmälan

Viktigt är att spelare som nomineras till uttagningarna är medvetna om de krav som kommer att ställas på dem om de kommer med i bredd och sluttrupp.

Nominering görs av ledare, lagledare eller liknande senast söndagen den 19 november 2023.  

Preliminära uttagningshelger
Pojkar 25-26 november 2023
Flickor 20-21 april 2024

Anmälan/nomineringar sker via det här formuläret.

Frågor besvaras av mikael.bjork@innebandy.se

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS