Ny digital guide för domaransvariga

Publicerad
Domare Domarcoach

Utan domare stannar innebandyn! I en ny digital guide har VIBF samlat ihop användbara tips och fakta som är avgörande för föreningarnas domaransvariga.

Som domaransvarig i en förening ansvarar man bland annat för att tillsätta domare på föreningsmatcher, hantera återbud och stötta sina domare löpande på olika sätt.

Undersökningar har visat att det är helt avgörande för domarna att de upplever stöttning från någon eller några personer knutna till föreningen. Det ökar sannolikheten att de vill fortsätta sina domaruppdrag över tid och bidrar i stor utsträckning till trygghet och motivation.

- Att ansvara för domarna i en förening är såklart en central och viktig roll, som vi på VIBF vill vara med och stötta så mycket det går. Det är en hel del saker att hålla reda på avseende exempelvis utbildning, rekrytering och tillsättning med mera. Därför har vi tagit fram den här digitala guiden, som vi hoppas blir ett verktyg som förenklar arbetet, framförallt för den som är helt ny i rollen, säger Camilla Olsson, kanslichef hos VIBF.

I guiden återfinns all fakta som kan vara bra att ha, men också en rad tips och tankar om hur arbetet kan läggas upp under året och hur man på olika sätt kan stötta sina domare på ett effektivt sätt.

Publicerad av Camilla Olsson

Här kan du ladda ner guiden för domaransvariga i förening

Guide för domaransvariga
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS