Nu söker vi seniorspelare som vill bli domare!

Publicerad
W1 0460

Inför säsongen 2022/23 lanserade VIBF en satsning på att locka seniorspelare till att bli domare. Det blev en lyckad satsning då 14 domare gick utbildningen. Redan till årets säsong hade flera domare från satsningen tagit sig upp till våra högsta distriktsserier och två av domarna fick döma på USM-slutspelet i Växjö. Nu gör vi på nytt en likadan satsning, men är du intresserad så ska du inte vänta, det finns bara tolv platser!

Upplägget är detsamma som för två år sedan. Utbildningen kostar inget att gå och det ingår domarkläder (tröjor, shorts och strumpor). 

Utbildningen är uppdelad på tre tillfällen. En heldag den 8 september på Idrottens Hus i Karlstad. Sedan två digitala tillfällen på kvällstid den 11 september och den 16 september. Under uitbildningen kommer ni prata regler, ledarskap, kommunikation, rörelse och placering med mera. Det ingår även ett praktiskt pass i idrottshall den 8 september, inklusive ett löptest..

Efter utbildningen är ni klara att börja gå ut och döma seriematcher, förutsatt att man klarat löptestet och regelprovet. Under säsongen kommer man få stöttning av våra domarcoacher vid minst fyra tillfällen utspritt under året.


Syfte
Syftet med projektet är dels att få in fler domare, dels att få fler att fortsätta inom sporten längre. Att ha erfarenhet som spelare eller ledare när man börjar döma är något vi vet ger en stor fördel ute på planen. Och genom detta även höja konkurrensen och bredden hos våra distriktsdomare.


Kostnad
Det kostar 0 kr att gå kursen och man får det material som man behöver för att genomföra säsongen. Vill man sedan köpa till mer material (väskor, jackor etc) så är det valfritt.


Antal deltagare
Vi har plats för 12 deltagare i projektet och först till kvarn gäller!


Krav
För att få deltaga i projektet behöver du vara minst 20år gammal och ha varit eller vara aktiv som spelare på seniornivå


Förväntningar på er som deltar i projektet
Att ni dömer minst 20 matcher under säsongen.

Anmälan
Det gör man via denna länk.

Har ni några frågor så hör av er till johan.carlsson@innebandy.se.

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS