Vi presenterar - Hans Westerlind

Publicerad
Hassew

Måndag och en ny presentation av ännu en eldsjäl i styrelsen. Idag är det självaste ordförande i Tävlingskommittén, i styrelsen ledamot med ansvarsområde Tävling, som berättar lite om sig själv. 

Hans Westerlind heter jag, är gift med Pernilla och har två vuxna barn samt 4 barnbarn som nu kliver in i idrotten.

I min yrkesroll jobbar jag på Volvo Group Technology där jag är på elutveckling, där jobbar jag framför allt med våra tunga lastbilar.

På fritiden cyklar jag mycket, både MTB och landväg, har motionstävlat  med MTB - både MTB Vättern, Cykelvasan, Birkebeiner, Bockstensturen och Gränseritten. Innebandy började jag spela redan i början av  80-talet men då mer i kompisgäng. Jag startade min innebandykarriär först 1989 där jag började i IBK Kungälv som spelare. Efter några år i Kungälv och en flytt, kom jag till Ale IBF 1994 där jag var aktiv spelare fram till 2011. Då avslutade jag min innebandykarriär i veteranlaget.

Som de flesta som är med i föreningslivet är man intresserad av att hjälpa till, så redan efter 2 år klev jag in som undomsansvarig i Ale - från 1996 till 2002. Där var jag även ledare för pojkar och flickor, dam- och herrlag samtidigt som jag 2002 tog över rollen som ordförande i Ale IBF, en roll jag behöll i mer än 10 år.

Redan 2010-2011 klev jag in som ledamot i förbundets Tävlingskommittée - på den tiden i Göteborgs Innebandyförbund - där jag även kom in i styrelse 2015 som ledamot och ansvarig för Tävlingskommittéen. Har jobbat mycket med våra tävlingsfrågor genom åren, allt från serie strukturer och regler till kraven på skyddsglasögon, sjävlklart ihop med TK-grupperingen i det upplägget vi har idag.

Det senaste arbetet vi har gjort är att skapa en ny serie för damer eftersom man gör om seriestukturen och från denna säsong enbart har två allsvenska damserier. Där är den stora nyheten nya Damer Div. 1 REGION som vi har skapat genom ett sammarbete med Hallands och Skånes IBF. Den serien har en direktplats till Allsvenskan Södra. Skall bli spännade att följa den nya serien under hösten.  Vi tror alla att är en jättebra serie för att få en tuffare serie innan man kliver upp i Damallsvenskan.

Publicerad av Madeleine Bäckström

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS