Världsmästaren på besök: ”Det var jättekul”

Publicerad
CL98 Parasport NY

Under torsdagen hade parainnebandylaget i CL98IC besök av världsmästaren Kevin Haglund som delade med sig av tips och trix. ”Spelarna i det här laget älskar verkligen att spela innebandy”, säger SSL-stjärnan.

Parainnebandyn är populär i CL98IC.

I laget finns hela 35 spelare och i torsdags kom två SSL-stjärnor från FBC Kalmarsund på besök i form av Kevin Haglund och Filip Langer.

Kevin Haglund var med och vann VM-guld förra säsongen och är även uttagen i årets VM-trupp.

Han omfamnade besöket och blev väl mottagen.

– Det var jätteroligt. Det är alltid kul att komma ut och göra besök i olika lag. De var väldigt glada och positiva och ställde bra frågor, säger Kevin Haglund.

– Parainnebandyn fick sig en smäll i samband med pandemin men jätteroligt att den växer igen och att den ökar så mycket.

Under besöket så delade Kevin med sig av tips och trix på innebandyplanen.

– Det var lite allt möjligt. Hur man ska positionera sig offensivt och defensivt utan att behöva springa för mycket, hur man håller klubban på bästa sätt och hur man visar sig för att få passningar. Det kändes som de snappade upp många saker.

Lasse Johansson, som har hand om parainnebandylaget, var nöjd med besöket.

– Det syntes hur alla växlade upp under matchträningen efter besöket, de hade verkligen tagit till sig saker. Det är stort att träffa en världsmästare som delar med sig av tips på ett så bra sätt. Det spred mycket glädje, säger han.

– Jag tog över det här laget för ett år sedan och vi har inte pratat så mycket om innebandy, utan om hur man ska vara mot varandra, värdegrund och att vara en bra kompis. Det har vi jobbat stenhårt med och vi har en fantastisk stämning just nu. Tidigare kunde det vara grupperingar och sura miner, men det har vi suddat bort. Stämningen växer ännu mer av ett sådant besök som vi hade av Kevin och Filip.

Kul att så många är med i laget?
– Verkligen, vi är så många att vi kommer att ha lag med i två olika divisioner i år. Vi hade kanske till och med kunnat spela med tre olika lag. Det är en fantastisk grupp med unga vuxna som har olika funktionsvariationer och som trivs otroligt bra tillsammans. Jag tror inte det finns någon annan förening som har så här många parainnebandyspelare.

Det visar vilken inkluderande idrott som innebandyn är?
– Ja, alla är med på sina egna villkor och för många av våra spelare är detta deras sysselsättning i veckan. Detta är deras sociala sammanhang. Det är fantastiskt att se dem leva upp i den här miljön.

För Kevin Haglund var besöket ren lycka.

– Sådant här är inte jobbigt, det ger energi. Någonstans är det vår roll som förebilder att ge tillbaka till innebandyn och det kan man göra på olika sätt. Till exempel så här. Det krävs så lite från vår sida och det ger så mycket kärlek och glädje tillbaka, säger han.

– Spelarna i det här laget älskar verkligen att spela innebandy och det skiner igenom. Det är fantastiskt.

Kevin Haglund kommer att besöka parainnebandylaget fler gånger.

– Det kommer jag absolut att göra, säger han.

Nästa gång ville de lära sig mer om boxplay och powerplay…
– Då får jag dra fram några bra saker där, haha.

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS