Spelarutbildningen 24/25 - Nyhet

Publicerad
Ensam målvakt vid målet

Spelarutbildningen 24/25 får utökning i ledarstaben genom målvaktstränaren Hanna Sjölander! 

Från det andra spelarutbildningstillfället kommer hon att jobba tillsammans med målvakterna i samarbete med de övriga ledarna. Vilket kommer ge en bra och viktig röd tråd genom 5 av 6 tillfällen för alla målvakterna som kommer närvara.

Hanna du har varit med på både specifika målvaktsträningar för spelarutbildningen och den generella spelarutbildningen vid vissa tillfällen tidigare och nu senast SummerCamp 2024. Hur känner du inför att nu vara med på 5 av 6 tillfällen på säsongens spelarutbildning som målvaktstränare? 

-Det är alltid kul och spännande att få möta både tidigare målvakter som jag fått chansen att träffa men också nya målvakter att få chansen att stötta dem i deras utveckling. Jag har mestadels varit i Strömsbro så spelarutbildningarna ger chans att få träffa fler målvakter från olika klubbar.

För dem som inte har träffat dig tidigare och vet vem du är, vill du berätta lite kort om dig som målvaktstränare?

-Jag har moderklubb i Strömsbro IF och fick förfrågan där av olika tränare för ca 10 år sedan att stötta deras målvakter. Det blev naturligt efter det att fortsätta stötta målvakter både i deras lag men också ha målvaktsträningar för hela föreningen. Nu på senaste har jag även fått chansen att vara med på spelarutbildningar men också SummerCamp, vilket är både lärorikt och roligt tycker jag.

Vad tycker du är det viktigaste med att ta chansen att träffa en målvaktstränare?

-Att få stöttning av en målvaktstränare är en hjälp till att utvecklas som målvakt anser jag. Som målvaktstränare ser man varje målvakt och kan föra dialoger med målvakterna utifrån vad dem själva vill utvecklas i. 

Varför tycker du att de som går i funderingarna på att anmäla sig ska ta steget?

-Går man i tankarna att anmäla sig till spelarutbildningen tycker jag att man ska göra det för att man kan få chansen att lyfta delar i sitt målvaktsspel som man tycker är svårt och vi kan tillsammans jobba på det men också jobba vidare på målvakternas grunder som de redan har sen innan. Viktigast av allt att målvakterna blir prioriterade.

Vad kan målvakterna förvänta sig på dessa fem tillfällen? 

-Mitt mål med dessa 5 tillfällen är att målvakterna ska känna att de fått stöttning i det dem vill utvecklas i och som de kan ta med sen i klubblagen. Men framförallt 5 roliga dagar.

Har du som målvakt/utespelare anmält dig än? Om inte, passa på att anmäl dig du med, samt läs mer genom att klicka här!

Publicerad av Maja Nordin

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS