Information och gruppindelning för nomineringsträningar lördag 5’e och söndag 6’e mars, 2022

Här kommer gruppindelningen till de första träningarna med nominerade spelare för Pojkar 06. Det är över 100 spelare som har nominerats som vi har delat in i 4 grupper. Vi har försökt efter bästa förmåga att inte lämna spelare från en förening ensam i en grupp. Vi ser fram mot att starta resan mot SDF-SM 2023.

 

Kallelse skickas ut via Kalenderinbjudan i Google, se till att tacka JA eller Nej som det står i inbjudan. Har spelare ej fått någon kallelse så kontakta er ledare eller vastsvenskap06@gmail.com

 

Ledare

Mehregan Redjamand (Huvudansvarig), Daniel Juhlin, Joachim Holst

 

Information om SDF-SM och uttagningar.

Vi ledare kommer presenta vårt upplägg och oss som ledargrupp samt information om hur tiden från nomineringsdagar till SDF-SM ser ut och vad spelarna kan förvänta sig på resan.

 

Info om träningar

På träningar kommer gruppen delas upp i två färger med västar som har nummer. Varje spelare behållar samma nummer på träningarna oavsett färg på väst. På träningar kommer spelarna att genomföra ett antal olika moment som spel på små ytor, duellspel, teknik, avslut och pass samt fystester. Målvakterna kommer ha moment som förflyttningar, box och returkontroll, utkast och fysiska tester.

 

Vi kommer i största möjliga mån filma, dokumentera träningarna, för att skapa en tydligt och rättvis bild för alla spelare och ledare.

 

Lördag 5 mars      14:00 – 20:00      Valhalla, Göteborg

14:00 – 15:30          Grupp 1

15:30 – 17:00          Grupp 2

17:00 – 18:30          Grupp 3

18:30 – 20:00          Grupp 4

 

Söndag 6 mars     11:00 – 19:00     Katrinebergshallen (Åby), Mölndal

11:00 – 13:00          Grupp 1

13:00 – 15:00          Grupp 2 

15:00 – 17:00          Grupp 3  

17:00 – 19:00          Grupp 4

 

Samlingstid

30 min före träningsstart, om väder tillåter passa på att värma upp utomhus.

 

Att ta med

Vattenflaska, 2st klubbor, glasögon. Målvakter ta med träningskläder för tester.

 

Träningsupplägg

Dag 1 - Uppvärmning, Beep-test, Fokus på spel 3x3 och 4x4

Dag 2 – Fysiologisk test, duellspel, avslut och teknik samt matchspel.

 

 

Fysiologiska Riktlinjer för Innebandyspelare

Länk: https://www.innebandy.se/media/15497/fysiologiska-riktlinjer_2020.pdf

 

En bra träningsplanering bör utgå ifrån de fysiska krav som ställs på en innebandyspelare. Arbetet med att kartlägga dessa krav är ett kontinuerligt arbete inom utvecklingsavdelningen på Svenska Innebandyförbundet. I detta dokument redovisas ett antal fysiologiska riktlinjer baserade på en kapacitetsanalys som kan vara användbara i en träningsplanering. På landslagsnivå finns det nu en kravprofil vad gäller den aeroba kapaciteten som redovisas nedan.

 

De fysiologiska riktlinjerna är framtagna utifrån resultaten på de fystester som har genomförts på våra elit- och landslag samt distriktslag-15 under ett antal säsonger. Det innebär att riktlinjerna speglar hur de fysiska kraven ser ut just nu. Riktlinjerna bör endast användas som krav mot junior- och seniorspelare, medan det för 15-åringar mer bör ses som en kartläggning av en spelares utgångspunkt och vanor.”

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS