Föreläsning för en välmående idrott

Publicerad
Suicide Zero Logga

Psykisk ohälsa är en viktig fråga för Svensk Innebandy, särskilt eftersom målet är att bli en sport för alla. Innebandy ska vara något som alla kan spela hela livet och för att nå den målbilden är det viktigt att vi skapar en trygg och hållbar miljö för alla aktiva. Nu håller Suicide Zero i en föreläsning för alla ledare och tränare som vill få en inblick i ämnet och jobba för en välmående idrott. 

Ett växande problem inom idrotten är psykisk ohälsa, och innebandy är inget undantag. Trots den ofta glada och energiska atmosfären kring sporten kämpar många utövare med osynliga strider. Att uppmärksamma dessa utmaningar och sträva efter att bygga en säker och stöttande atmosfär för spelarna är därför avgörande.

Hur bemöter man egentligen den psykiska ohälsan inom idrotten? Ett steg är att ta begreppet från bänken och in i hetluften. Nu genomför Suicide Zero ett digitalt webbinariumet för er som är ledare och tränare för barn och ungdomar. Det är en kostnadsfri föreläsning som utreder sambandet mellan prestation och välmående och hur dessa två kan gå hand i hand. Genom att erbjuda verktyg och stöd kan vi tillsammans arbeta för att främja välmående och prestation på och utanför planen.

Tisdagen den 22 oktober kan kan ni anmäla er till föreläsningen Hur kan man prestera och samtidigt må bra?

Medverkande:
Assar Hellström, legitimerad psykolog vid Mindler med erfarenhet av att ha jobbat med barn och unga inom ungdomspsykiatrin och före detta orienterare på elitnivå.

Tid: 22 oktober kl. 19:00 - 20:30
För vem? Föreläsningen är till för dig som är tränare/ledare för barn och ungdomar 

Kostnadsfritt men kom ihåg att anmäla dig senast 21 oktober kl. 12:00

Publicerad av Johanna Käck

För mer info och anmälan - se hit!
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS