Välkomna Billingsfors, Tösse och Åmål!

Publicerad
40 År (1) (1)

Nu står det klart att Bengtsfors och Åmål kommuner tillhör Värmlands Innebandyförbund fullt ut. Detta efter att SIBF:s förbundsmöte röstade igenom förslaget i somras och efter att Riksidrottsstyrelsen nu även godkänt ändringen formellt.

- Det känns oerhört roligt att denna process äntligen gått i mål och att vi nu har glädjen att fullt ut få välkomna Billingsfors IBK, Tösse IF och Åmåls IBK till den värmländska innebandyfamiljen! Det har länge varit ett önskemål från föreningarnas sida, säger Camilla Olsson, kanslichef på Värmlands Innebandyförbund.

Processen har pågått över flera år. 2017 slogs Bohuslän-Dals Innebandyförbund och Göteborgs Innebandyförbund ihop och blev Västsvenska Innebandyförbundet. Då skrevs ett samverkansavtal mellan det sistnämnda förbundet och Värmlands Innebandyförbund, om att föreningarna i Bengtsfors och Åmåls kommuner skulle ha i princip all sin verksamhet hos Värmland istället för hos Västsvenska. Detta på grund av den geografiska närheten till Värmland och avstånden till övriga föreningar i det nya distriktet.

Denna uppgörelse har funnits kvar sedan dess, men under de senaste åren har det vuxit fram en allt starkare önskan hos Billingsfors IBK, Tösse IF och Åmåls IBK om att få tillhöra Värmlands IBF fullt ut. Detta för att kunna få rösta på årsmötet, delta i DM och Lilla VM (som övriga lag man möter i seriespelet) och för att deras spelare ska ha möjlighet att representera Värmland i distrikts-SM.

Tillsammans med de tre föreningarna la Värmland och Västsvenska fram en motion till sommarens årsmöte för SIBF (formellt kallat förbundsmötet) om att genomföra en ändring av distriktsgränserna. Förbundsmötet ställde sig enhälligt bakom motionen. Men innan allt kunde klubbas formellt så behövde även Riksidrottsstyrelsen säga ja, och det gjorde de alltså vid sitt senaste möte.

- Jag hoppas att föreningarna nu känner sig varmt välkomna till oss och att detta kommer underlätta för alla deras aktiva och ledare framöver. Samtidigt är det givetvis jättepositivt för oss som förbund, med möjlighet till än fler anmälda lag till DM och Lilla VM, fler spelare till våra spelarutvecklingsläger och så vidare. Dessutom innebär det att vi får revidera förra säsongens rekord för antalet licensierade spelare genom tiderna, från 7268 till 7673 licenser, kommenterar Olsson.

Bilden är på Åmåls IBK:s herrar efter att de blev klara för spela i division 4 i våras.

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS