Tävlingssäsongen i Värmland startar

Publicerad
Tjejer Junior Dm

Svenska cupen, med fyra värmländska lag, går in i andra omgång under helgen och samtidigt spelas junior-DM i Hammarö Arena.

Svenska Cupen startade förra veckan med en första omgången för lag som kvalificerat sig för cupen via ett Distriktsmästerskap. För värmländsk del blev det tyvärr förlust mot Nilsby IK mot Lindås IBK i herrklassen av cupen.

Det gör att vi har fyra värmländska lag som finns kvar i cupen och ska spela det gruppspel som utgör omgång två av tävlingen.

På damsidan är det helvärmländsk grupp som utgörs av Karlstad IBF, Skoghalls IBK och GS 86 AIF. Upplägget är att alla möter alla en gång, där man har en hemmamatch och en bortamatch. Vinnaren gruppen går vidare till omgång tre där Västerås Rönnby IBK väntar.

Första matchen spelas ikväll torsdag när Karlstad tar emot GS 86 i AllOffice Arena. Imorgon har GS 86 sin hemmamatch när Skoghall åker till Forshaga. Sedan avslutas gruppspelet med mötet Skoghall och Karlstad på söndag i Hammarö Arena.

På herrsidan är det Karlstad IBF utgör det värmländska hoppet. De möter Lindås IBK och FBC Lerum i sin grupp. Karlstad möter Lindås på hemmaplan imorgon, medan Lerum väntar på söndag i den avslutande matchen.

Vinnaren av gruppen får möta Pixbo IBK i omgång tre.

Junior-DM spelas i Hammarö Arena och arrangeras ihop med Skoghalls IBK. Tolv lag deltar totalt, sex i DJ18-klassen och lika många i HJ18-klassen.

Upplägget i båda klasserna är de sex lagen delas in i två grupper med tre lag i vardera. På lördagen spelas det gruppspelsmatcher. När dagen summeras så går ettan och tvåan vidare till semifinaler medan grupptreorna får spela en placeringsmatch om 5:e-platsen.

Semifinaler, finaler och placeringsmatcherna spelas på söndagen.

Alla matcher från junior-DM kommer sändas på innebandy.tv för de som inte kan vara på plats i Hammarö Arena.

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS