Möjlighet till C-lag införs

Publicerad
Veteran-SM spelare tackar med klubbor
Till säsongen 2002/03 infördes möjligheten för föreningar i Värmland att anmäla ett U-lag i seniorserierna. Till kommande säsong utökas detta till att nu även tillåta en förening att ha tre lag i seniorserierna och att namnet på det tredjelaget blir C-lag.
Bakgrunden till införandet av C-lag är att det till årets tävlingskonferens inkom det en motion från Hultsberg IBF om att tillåta ytterligare seniorlag inom en förening.

Motionen mottogs positivt på tävlingskonferensen och efter förslag från Tävlingskommittén har nu VIBF:s styrelse beslutat att till kommande säsong så är det tillåtet att en förening får ha tre lag i seniorserier, och namnet på det tredje laget blir C-lag. C-lag införs både inom dam- och herrserierna.

Nyaanmälda C-lag betalar bara 50% av sin serieavgift första säsongen de deltar i seriespel. Med andra ord samma upplägg som gäller för nyaanmälda U-lag.

Utdrag ur regelverket för U-lag och C-lag:

Tävlingskommittén tog fram ett regelverk för C-lag till tävlingskonferensen och VIBF:s styrelse har godkänt det regelverket samtidigt som de godkände att C-lag införs.

Serietillhörighet


Förening kan anmäla ett utvecklingslag (U-lag) i lägsta herrserien och i lägsta damserien. Om en förening har ett Utecklingslag (U-lag) kan föreningen även anmäla ett C-lag i lägsta herrserien och i lägsta damserien.
[...]
C-lag får inte avancera från lägsta herrserien eller lägsta damserien. Om C-lag placerar sig så att man enligt tabellplacering ska avancera, eller delta i kval till ovanliggande division, tillfaller platsen nästföljande lag i serietabellen.

Regler för spelare från representationslaget och U-laget i C-laget

I C-lagets matchtrupp får ingå högst 3 utespelare samt 1 målvakt som deltagit i senaste serie-, kval- eller slutspelsmatchen (hit räknas inte matcher i senior-DM) med U-laget eller samarbetslaget (se SIBF:s tävlingsbestämmelser kap 2 § 13 för definitionen av samarbetslag).

I C-lagets matchtrupp får ej spelare som deltagit i deltagit i två senaste serie-, kval- eller slutspelsmatchen (hit räknas inte matcher i senior-DM) med representationslaget (A-laget) ingå.

Från och med de sista två matcherna för respektive C-lag i seriespelet får endast de spelare som deltagit i minst 4 av C-lagets seriematcher flyttas ned från representationslaget/U-laget/samarbetslaget (i serier med färre än 18 matcher, där C-laget ingår, gäller minst 3 matcher), denna regel gäller de spelare som varit protokollförda på minst en seriematch med representationslaget/U-lagets/samarbetslaget under innevarande säsong.

Fullständigt regelverk

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS