Maratonligorna uppdaterade

Publicerad
Katrinsjöberg

Damerna passerade 5000 spelare och på herrsidan jagar spelare sin 1000:e poäng. VIBF har uppdaterat maratonligorna för både spelare och lag i seniorserierna.

Värmlands Innebandyförbund har sedan tidigt 90-tal haft full koll på statistiken för alla lag och spelare som gjort matcher i seniorserierna i distriktet, samt lag från distriktet som spelat i förbundsserierna.
- Det är riktig skattkista som vi har sparat på vår server, och något vi kan tacka min företrädare Lars Broddevall för. Han har sett till att i princip alla matchprotokoll från slutet av 80-talet finns kvar tillsammans med serietabeller, poängligor och alla resultat i DM och Lilla VM. Det händer rätt ofta att det kommer samtal från föreningar som vill ha information om en speciell match eller när en spelare debuterade. Och oftast kan vi ta fram den fakta åt dom. Jag vågar inte säga att vårt arkiv är unikt inom innebandyn i Sverige, men i alla fall väldigt ovanligt, säger Johan Carlsson, tävlingsansvarig.


I dagarna sammanställde Carlsson maratonligorna för spelare med att lägga in siffrorna för den gångna säsongen.
- Jag är så glad och tacksam över det jobb som ”Jocke” Olsson och Kjell-Arne Stensby gjorde med maratonligorna för herr respektive dam fram till 2017. Deras arbete möjliggör att vi kan fortsätta ha koll på vem som gjort mest poäng i Värmland genom tiderna. För det finns ett intresse för detta, jag vet inte hur många gånger varje vår som jag får meddelanden eller samtal från spelare som vill veta hur de ligger till, säger Carlsson.


Totalt sett har 5134 respektive 10 568 spelare gjort matcher i dam- respektive herrseniorlagen i Värmland. 135 damer och 227 herrar debuterade under årets säsong. På damsidan passerades därmed 5000 under säsongen, men det är lite svårt att säga exakt vem som blev spelare nummer 5000.
- Ja eftersom vi stod 4999 inför säsongen och säsongens första match var Karlstads premiär i SSL mot Lund, och i den fanns fem spelare som gjorde sin första seniormatcher i en värmländsk förening. Så Frida Eklund, Kine Hedlund Eriksen, Amanda Karlsson, Linnéa Stenqvist och Josefin Svarfar får kanske dela på titeln som den 5000:e damspelaren i Värmland, kommenterar Carlsson.


Längst uppe i toppen av maratonligorna blev det ingen ändring efter årets säsong. Men här kommer ett litet axplock av milstolpar som uppnåtts under året:

  • Katrin Sjöberg (Filipstad, bilden) passerade 400 poäng som den sjunde damspelare och avancerade från plats sju till fyra.
  • Även Andréa Lundberg (Munkfors) passerade 400 poäng under säsongen och det som följaktligen den åttonde damspelaren totalt.
  • Jessica Rolf är med sina 334 matcher nya tvåa totalt genom tiderna på damsidan och har bara 23 matcher upp till ettan, Angelika Fallquist. Även Sara Jansson finns med i jakten med sina 328 matcher.
  • Reidar Spets (Åmotfors + Lysvik) blev femte herrspelaren att passera 900 poäng och står totalt på 901 poäng. Han blev också sjätte spelaren att nå 500 mål.
  • Thomas Berntsson (Nilsby) blev nionde herrspelaren att passera 800 poäng och står totalt på 810 poäng.
  • Största hoppet i toppen av herrmaratonligan gjorde Mathias Vikström som via sina 72 poäng för Skoghall Utveckling U och C gick från plats 30 till 20.

Sedan finns det en del att hålla koll på under den kommande säsongen, det är speciellt tre saker som Carlsson pekar ut.
- Först och främst att Katrin Sjöberg bara har 33 poäng upp till att bli tvåa i Värmland genom tiderna. Hon skulle då passera Eva Fälling (447 poäng) och Hannah Göthberg (472 poäng). Fälling och Göthberg tillsammans med överlägsna ettan Lisa Lundqvist (718 poäng) var varit topp tre under väldigt lång tid, så skulle Katrin ta sig förbi två av dom är det faktiskt en stor sak i den värmländska innebandyhistorien.

- På herrsidan kommer jag följa Nordmarkens Joakim Lindebergs jakt på att bli den fjärde spelaren nå 1000 poäng. Sedan har Nilsbys Adam Colling 766 poäng och ligger elva totalt. Oddsen är låga för att han passerar Staffan Eriksson (786) på tionde plats och även 800 poäng. Det som imponerar mest med det är att Adam gjort i princip alla sina poäng i Allsvenskan eller SSL, det sticker verkligen ut jämfört med övriga spelare på topp 10 på herrsidan. 

Maratonligorna:

Damspelare

Herrspelare

Damlag (A-lag)

Herrlag (A-lag)

Foto: Filipstads Tidning

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS