Lottning av junior-DM

Publicerad
Karlstaddj18 2022
Helgen 9-10 september avgörs junior-DM och Tävlingskommittén har nu både lottat grupper och spelschemat, samt även utsett arrangörer.

Totalt har tio lag anmält sig till junior-DM och ska göra upp titeln som Värmlands bästa juniorlag helgen 9-10 september. 

Sedan junior-DM gjordes om till en försäsongsturnering har det arrangerats i Karlstad och Kil samt på Hammarö. Detta mycket för att de orterna har tillgång till två fullstora hallar som antingen sitter ihop eller finns inom en närhet av varandra. Till årets upplaga gick det dock inte att genomföra junior-DM på de orterna.

Istället har Hagfors utsett till arrangör, men Tävlingskommittén har valt göra ett lite annat upplägg detta då Hagfors saknar två fullstora planer. Lördagens gruppspel delas upp så att killarnas matcher spelas i Hagfors medan tjejernas matcher på lördagen spelas i Forshaga. På söndagen genomförs dock alla matcher i Hagfors.
- Vi vill å ena sidan spela så många matcher som möjligt på fullstora planer, men samtidigt också få till ett bra arrangemang kring de båda finalerna där de spelas efter varandra och det lockar lite extra publik. Det gjorde att vi valde detta upplägget i år med en delad lördag med spel på två orter, men samlad söndag, säger Anders Nilsson, ordförande i Tävlingskommittén.

Anmälda lag, lottning och spelschema
I damjuniorklassen är det fyra lag anmälda; GS 86 AIF, Hagfors IF Uddeholm, Hertzöga BK och Karlstad IBF Ungdom.

Gruppspelet innebär att alla möter alla och därmed spelar tre matcher vardera. På lördagen spelar lagen två matcher vardera medan den avslutande gruppspelsomgången spelas på söndag. På söndag spelas också finalen, som de två bäst placerade lagen i gruppspelet når.

Spelprogram DJ18: https://stats.innebandy.se/sasong/41/turnering/149/tabell

Herrjuniorklassen består av sex lag; Hagfors IBS 1, Hagfors IBS 2, Hultsberg IBF, Karlskoga IBF, Karlstad IBF Ungdom och Skoghalls IBK Utveckling.

Dessa har delats in två grupper:
Grupp A: Hagfors IBS 1, Hultsberg IBF och Skoghalls IBK Utveckling
Grupp B: Hagfors IBS 2, Karlskoga IBF och Karlstad IBF Ungdom

Lördagen innebär gruppspel och två matcher var per lag. På söndagen väntar slutspel och placeringsmatch. Lag 1 och 2 i respektive grupp går till semifinal och vinnarna där möts i finalen. Lag 3 i båda grupperna möts i en placeringsmatch på söndag.

Spelprogram HJ18: https://stats.innebandy.se/sasong/41/turnering/148/tabell

Speltiden i samtliga matcher i båda klasserna är 3x15 min rullande tid (tre sista minuterna i period 3 spelas med effektiv tidtagning). I semifinaler och finaler avgörs matcher som är oavgjorda efter tre perioder via förlängning i max tio minuter. Är matchen fortsatt inte avgjord så blir det straffläggning enligt regelboken.

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS