Intensiv innebandyhelg väntar

Publicerad
VF 20222220 Lilla VM Innebandy Killfinalen Ta 17
Den stundande helgen innehåller allt från avgörande SSL-matcher, många kvalmatcher (varav några helt avgörande), playoffmatcher till JSM-slutspel, HJ17-slutspel och Lilla VM för spelare födda 2009 (och senare).
SSL

Karlstad IBF ligger just nu på plats tolv i tabellen vilket innebär nytt kontrakt. Åkersberga IBF ligger på plats efter och under nedflyttningsstrecket, och på samma poäng som Karlstad men med sex måls sämre målskillnad. Sista omgången i serien spelas imorgon lördag. Karlstad möter tabelltrean Västerås Rönnby IBK hemma medan Åkersberga åker till Mölnlycke för att möta serietvåan Pixbo IBF.

Lilla VM

Årets andra Lilla VM-turnering avgörs under helgen. Det är spelare födda 2009 och senare som gör upp om att kunna titulera sig bäst i Värmland. Lördagen innebär kval i form av gruppspel i Filipstad, Karlstad, Väse och Molkom. Pojkarna kvalar i de två sistnämnda medan flickorna i de två förstnämnda.

Söndagens slutspel avgörs i Hagfors. Alla åtta matcher på söndagen sänds på innebandy.tv.

Spelschema F14: https://stats.innebandy.se/sasong/41/turnering/930/tabell
Spelschema P14: https://stats.innebandy.se/sasong/41/turnering/926/tabell

Regerande mästare är GS 86 AIF (flickor) och Skattkärrs IK (pojkar). På bilden ovan ser ni två av Skattkärrs spelare under 09-kullens Lilla VM förra säsongen.

HJ17-slutspel - Regionfesten

Sex lag från HJ17 Region har kvalificerat sig för slutspelet, kallat Regionfesten. Imorgon lördag spelas kvartsfinaler i Fjugesta, medan söndagen innehåller semifinaler, final och två placeringsmatcher, och det spelas i Karlstad Innebandyarena.

Grums IBK, GS 86 AIF, Karlstad IBF Ungdom och Hagfors IBS/Edebäck IBF är de värmländska lagen som deltar.

Söndagens matcher sänds i Svensk Innebandys app.

Kval - förbundsserier

Skoghalls IBK:s herrar är spellediga under helgen eftersom de i onsdags säkrade avancemang till playoff 2 i kvalet till Allsvenskan. Men klubbens damer drar igång sitt SSL-kval när de möter Jönköpings IK på bortaplan imorgon lördag.

Match 2 spelas sedan i Hammarö Arena på Skärtorsdagen och en ev. match 3 spelas på Påskdagen i Jönköping. Vinnaren går vidare till playoff 2.

Kval - distriktsserier

I playoff 2 för att nå det nationella division 1-kvalet på herrsidan väntar en helt avgörande match i Arvika Sporthall mellan Arvika IBF och Hultsberg IBF. De har hittills vunnit varsin match och laget som vinner på söndag går vidare till det nationella kvalet där man ställs mot tvåan i division 2 Gävleborg/Upppland/Dalarna i en matchserie i bäst av tre.

I de övriga distriktskvalen så är man mitt uppe i dom. Ikväll fredag spelas en match i kvalet till damer division 2 och en match i kvalet till herrar division 3. 

Imorgon lördag spelas ytterligare en match i kvalet till herrar division 3 och även en match i kvalet till herrar division 4. Dessutom spelas två matcher i kvalet till damer division 1.

På söndag spelas tre matcher. En match var i kvalen till damer division 2, herrar division 2 och herrar division 4.

Playoff till JSM-slutspelet

Både Karlstad IBF Ungdom och GS 86 AIF/Munkfors IBK slutade topp 4 i deras serie i Juniorallsvenskan och kvalificerade sig för playoffet till JSM-slutspelet. De slutade på plats tre respektive fyra i serien som vanns av Rönnby Västerås IBK Ungdom med IBK Lockerud Mariestad som tvåa.

Karlstad Ungdom spelar sin playoffmatch ikväll fredag i Mariestad mot Lockerud Mariestad medan GS 86/Munkfors möter Rönnby Ungdom på bortaplan imorgon.

Vinnarna av respektive match är klara för JSM-slutspelet i Uppsala om en månad.

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS